Quinoaboller med spinat

100 minutter

Mellemmåltid

Quinoaboller med spinat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 22 g babyspinat
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • ¼ tsk. olivenolie
  • ½ dl skyr
  • ¼ spsk. olivenolie
  • ½ dl vand
  • 5½ g gær, brug økologisk gær, det kan virkelig smages i resultatet
  • 111 g quinoamel og lidt til bordet
  • 11 g afskallede usaltede pistacienødder (fås hos specialkøbmænd og meget velassorterede supermarkeder)

Tilbehør/pålæg pr. bolle:

  • 11 g mild eller mellemlagret 10+ danbo af en god kvalitet

Tilberedning

Skyl, rens og tør spinaten godt - i salatslynge eller slyngepose. Det er vigtigt, at spinaten er ren og tør. Kom den i en gryde med lidt salt og peber og 1 tsk. olivenolie. Når spinaten er reduceret og har samlet sig i bunden af gryden, lægges den i en sigte, og det meste af væden trykkes ud. Blend spinaten med skyr og olivenolie, og bland dette med gær opløst i stuetempereret vand fra den kolde hane. Sigt nu melet ned i det våde, kom pistacienødderne ved, og ælt rigtig godt, til du har en glat dej. Læg denne som en kugle i en skål, stil det lunt med et fugtigt klæde over i en time.

Slå dejen ned, og form ni boller, læg disse på en bagepapirsbelagt bageplade - og lad dem efterhæve lunt, igen med klæde, behøver ikke være fugtigt i denne hævefase. Stil pladen lunt i en halv time. Bag nu bollerne ved 200 grader i 15 min.