Japansk bowl
© wichmann+bendtsen

Japansk bowl

Lad dig inspirere af det japanske køkken og server en farverig bowl til frokost eller aftensmad.

Japansk bowl med rå laks og wasabidressing

2 personer

200 g brune ris, kogt vægt
100 g edamamebønner
100 g brune champignoner
1 forårsløg
½ avocado
180 g laks, egnet til at spise rå
1 spsk. soja
1 tsk. sesam, gerne sort
2 spsk. syltet ingefær

Lynsyltet kål:

¹∕³ rød spidskål
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
1 spsk. honning
½ tsk. salt

Wasabidressing:

1 dl skyr
½-1 tsk. wasabi
1-2 tsk. citronsaft
½ tsk. akaciehonning
1 knivspids salt

Sådan laver du japansk bowl

  • Start med den syltede kål: Hak kålen fint. Kog eddike, vand, honning og salt op, og lad det simre i et par min. Hæld væsken over kålen, og lad trække i mindst 2-3 timer.
  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Kog edamamebønner kort.
  • Skær champignoner, forårsløg, avocado og laks ud.
  • Lynsteg champignoner i soja ved høj varme et par min.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Rist sesam på en tør pande.
  • Anret ris, grøntsager, laks og syltet ingefær. Tilføj 1 dl syltet kål og 1 spsk. dressing pr. skål. Drys med sesam.

TIP! Du kan koge løg/kål med i lagen, når de skal syltes. Så er de klar med det samme, men mister farve.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 474 kcal
Protein: 31,5 g
Fedt: 20,3 g
Kulhydrat: 45,9 g
Kostfibre: 8,5 g

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: