Japansk bowl

2,5 timer
474 kcal

Lad dig inspirere af det japanske køkken og server en farverig bowl til frokost eller aftensmad.

Japansk bowl

Japansk bowl med rå laks og wasabidressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g brune ris, kogt vægt
  • 100 g edamamebønner
  • 100 g brune champignoner
  • 1 forårsløg
  • ½ avocado
  • 180 g laks, egnet til at spise rå
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. sesam, gerne sort
  • 2 spsk. syltet ingefær

Lynsyltet kål

  • rød spidskål
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. salt

Wasabidressing

  • 1 dl skyr
  • tsk. wasabi
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ tsk. akaciehonning
  • 1 knsp. salt

Sådan laver du japansk bowl

  • Start med den syltede kål: Hak kålen fint. Kog eddike, vand, honning og salt op, og lad det simre i et par min. Hæld væsken over kålen, og lad trække i mindst 2-3 timer.

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.

  • Kog edamamebønner kort.

  • Skær champignoner, forårsløg, avocado og laks ud.

  • Lynsteg champignoner i soja ved høj varme et par min.

  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen.

  • Rist sesam på en tør pande.

  • Anret ris, grøntsager, laks og syltet ingefær. Tilføj 1 dl syltet kål og 1 spsk. dressing pr. skål. Drys med sesam.

TIP!Du kan koge løg/kål med i lagen, når de skal syltes. Så er de klar med det samme, men mister farve.