Japansk bowl
© wichmann+bendtsen

Japansk bowl

Lad dig inspirere af det japanske køkken og server en farverig bowl til frokost eller aftensmad.

Japansk bowl med rå laks og wasabidressing

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 2,5 timer - Trækketid: 2 timer

INGREDIENSER

200 g brune ris, kogt vægt

100 g edamamebønner

100 g brune champignoner

1 forårsløg

½ avocado

180 g laks, egnet til at spise rå

1 spsk. soja

1 tsk. sesam, gerne sort

2 spsk. syltet ingefær

Lynsyltet kål

¹∕³ rød spidskål

1 dl æblecidereddike

1 dl vand

1 spsk. honning

½ tsk. salt

Wasabidressing

1 dl skyr

½-1 tsk. wasabi

1-2 tsk. citronsaft

½ tsk. akaciehonning

1 knsp. salt

Sådan laver du japansk bowl

  • Start med den syltede kål: Hak kålen fint. Kog eddike, vand, honning og salt op, og lad det simre i et par min. Hæld væsken over kålen, og lad trække i mindst 2-3 timer.
  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Kog edamamebønner kort.
  • Skær champignoner, forårsløg, avocado og laks ud.
  • Lynsteg champignoner i soja ved høj varme et par min.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Rist sesam på en tør pande.
  • Anret ris, grøntsager, laks og syltet ingefær. Tilføj 1 dl syltet kål og 1 spsk. dressing pr. skål. Drys med sesam.

TIP!Du kan koge løg/kål med i lagen, når de skal syltes. Så er de klar med det samme, men mister farve.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 474 kcal

Protein: 31,5 g

Fedt: 20,3 g

Kulhydrat: 45,9 g

Kostfibre: 8,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: