Japansk bowl

2,5 timer
474 kcal

Lad dig inspirere af det japanske køkken og server en farverig bowl til frokost eller aftensmad.

Japansk bowl

Japansk bowl med rå laks og wasabidressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g brune ris, kogt vægt
  • 100 g edamamebønner
  • 100 g brune champignoner
  • 1 forårsløg
  • ½ avocado
  • 180 g laks, egnet til at spise rå
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. sesam, gerne sort
  • 2 spsk. syltet ingefær

Lynsyltet kål

  • rød spidskål
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. salt

Wasabidressing

  • 1 dl skyr
  • tsk. wasabi
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ tsk. akaciehonning
  • 1 knsp. salt

Sådan laver du japansk bowl

  • Start med den syltede kål: Hak kålen fint. Kog eddike, vand, honning og salt op, og lad det simre i et par min. Hæld væsken over kålen, og lad trække i mindst 2-3 timer.
  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Kog edamamebønner kort.
  • Skær champignoner, forårsløg, avocado og laks ud.
  • Lynsteg champignoner i soja ved høj varme et par min.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Rist sesam på en tør pande.
  • Anret ris, grøntsager, laks og syltet ingefær. Tilføj 1 dl syltet kål og 1 spsk. dressing pr. skål. Drys med sesam.

Find flere opskrifter på poke bowls lige her!

TIP!Du kan koge løg/kål med i lagen, når de skal syltes. Så er de klar med det samme, men mister farve.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background