Japansk bowl med rå laks og wasabidressing
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Tid i alt: 2,5 timer - Trækketid: 2 timer
INGREDIENSER
200 g brune ris, kogt vægt
100 g edamamebønner
100 g brune champignoner
1 forårsløg
½ avocado
180 g laks, egnet til at spise rå
1 spsk. soja
1 tsk. sesam, gerne sort
2 spsk. syltet ingefær
Lynsyltet kål
¹∕³ rød spidskål
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
1 spsk. honning
½ tsk. salt
Wasabidressing
1 dl skyr
½-1 tsk. wasabi
1-2 tsk. citronsaft
½ tsk. akaciehonning
1 knsp. salt
Sådan laver du japansk bowl
- Start med den syltede kål: Hak kålen fint. Kog eddike, vand, honning og salt op, og lad det simre i et par min. Hæld væsken over kålen, og lad trække i mindst 2-3 timer.
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Kog edamamebønner kort.
- Skær champignoner, forårsløg, avocado og laks ud.
- Lynsteg champignoner i soja ved høj varme et par min.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
- Rist sesam på en tør pande.
- Anret ris, grøntsager, laks og syltet ingefær. Tilføj 1 dl syltet kål og 1 spsk. dressing pr. skål. Drys med sesam.
TIP!Du kan koge løg/kål med i lagen, når de skal syltes. Så er de klar med det samme, men mister farve.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 474 kcal
Protein: 31,5 g
Fedt: 20,3 g
Kulhydrat: 45,9 g
Kostfibre: 8,5 g