Vegetariske frikadeller med broccoli og quinoasalat

30 minutter
600 kcal

Frikadeller laves ofte af hakket svine- og kalvekød, men de kan smage mindst lige så godt med grøntsager som broccoli og kikærter. Prøv disse skønne, grønne deller med quinoasalat.

Skål med salat og vegetar-frikadeller

Broccolideller med quinoasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Broccolideller:

  • 150 g broccoli
  • ½ spsk. persille
  • ½ tsk. rød chili
  • 1½ spsk. kikærtemel eller hvedemel
  • 1 spsk. mælk
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ tsk. sort peber, friskkværnet
  • 25 g kokosolie til stegning

Quinoasalat:

  • 100 g quinoa, rå vægt
  • 200 g gulerødder
  • 125 g forårsløg
  • 1 håndfuld persille
  • 50 g kikærter, gerne fra dåse
  • 50 g edamamebønner, frosne
  • 1 spsk. sorte oliven
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. havsalt

Sådan laver du vegetariske frikadeller med quinoasalat

  • Kog broccoli i 2 min. Dryp den godt af i en sigte, inden du blender eller finhakker den.
  • Hak persille og chili, og bland det med broccoli, kikærtemel, mælk, rasp, salt og peber. Rør det hele godt sammen til en fars.
  • Form små frikadeller af far­­sen, læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med smeltet kokosolie, og steg i ovnen i 15 min. ved 200 gr.
  • Kog quinoa efter embal­­la­gens anvisning, stil den til side, og lad den køle af.
  • Snit gulerødder og for­årsløg fint, og hak persille. Bland det med kikærter, kogte edamamebønner, hakkede oliven, olie, salt og quinoa.
  • Kom salaten i to dybe skåle, og læg de lune deller ovenpå.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background