Skål med salat og vegetar-frikadeller
© Skovdal Nordic

Vegetariske frikadeller med broccoli og quinoasalat

Frikadeller laves ofte af hakket svine- og kalvekød, men de kan smage mindst lige så godt med grøntsager som broccoli og kikærter. Prøv disse skønne, grønne deller med quinoasalat.

Broccolideller med quinoasalat

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Broccolideller:

150 g broccoli

½ spsk. persille

½ tsk. rød chili

1½ spsk. kikærtemel eller hvedemel

1 spsk. mælk

1 dl rasp

1 tsk. havsalt

½ tsk. sort peber, friskkværnet

25 g kokosolie til stegning

Quinoasalat:

100 g quinoa, rå vægt

200 g gulerødder

125 g forårsløg

1 håndfuld persille

50 g kikærter, gerne fra dåse

50 g edamamebønner, frosne

1 spsk. sorte oliven

½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

½ spsk. havsalt

Sådan laver du vegetariske frikadeller med quinoasalat

  • Kog broccoli i 2 min. Dryp den godt af i en sigte, inden du blender eller finhakker den.
  • Hak persille og chili, og bland det med broccoli, kikærtemel, mælk, rasp, salt og peber. Rør det hele godt sammen til en fars.
  • Form små frikadeller af far­­sen, læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med smeltet kokosolie, og steg i ovnen i 15 min. ved 200 gr.
  • Kog quinoa efter embal­­la­gens anvisning, stil den til side, og lad den køle af.
  • Snit gulerødder og for­årsløg fint, og hak persille. Bland det med kikærter, kogte edamamebønner, hakkede oliven, olie, salt og quinoa.
  • Kom salaten i to dybe skåle, og læg de lune deller ovenpå.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 602 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 24 g

Kulhydrat: 82,6 g

Kostfibre: 13,6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: