Vegetariske frikadeller med broccoli og quinoasalat

30 minutter
600 kcal

Frikadeller laves ofte af hakket svine- og kalvekød, men de kan smage mindst lige så godt med grøntsager som broccoli og kikærter. Prøv disse skønne, grønne deller med quinoasalat.

Skål med salat og vegetar-frikadeller

Broccolideller med quinoasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Broccolideller:

  • 150 g broccoli
  • ½ spsk. persille
  • ½ tsk. rød chili
  • 1½ spsk. kikærtemel eller hvedemel
  • 1 spsk. mælk
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ tsk. sort peber, friskkværnet
  • 25 g kokosolie til stegning

Quinoasalat:

  • 100 g quinoa, rå vægt
  • 200 g gulerødder
  • 125 g forårsløg
  • 1 håndfuld persille
  • 50 g kikærter, gerne fra dåse
  • 50 g edamamebønner, frosne
  • 1 spsk. sorte oliven
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. havsalt

Sådan laver du vegetariske frikadeller med quinoasalat

  • Kog broccoli i 2 min. Dryp den godt af i en sigte, inden du blender eller finhakker den.
  • Hak persille og chili, og bland det med broccoli, kikærtemel, mælk, rasp, salt og peber. Rør det hele godt sammen til en fars.
  • Form små frikadeller af far­­sen, læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med smeltet kokosolie, og steg i ovnen i 15 min. ved 200 gr.
  • Kog quinoa efter embal­­la­gens anvisning, stil den til side, og lad den køle af.
  • Snit gulerødder og for­årsløg fint, og hak persille. Bland det med kikærter, kogte edamamebønner, hakkede oliven, olie, salt og quinoa.
  • Kom salaten i to dybe skåle, og læg de lune deller ovenpå.