Skål med salat og vegetar-frikadeller
© Skovdal Nordic

Vegetariske frikadeller med broccoli og quinoasalat

Frikadeller laves ofte af hakket svine- og kalvekød, men de kan smage mindst lige så godt med grøntsager som broccoli og kikærter. Prøv disse skønne, grønne deller med quinoasalat.

Broccolideller med quinoasalat

2 personer

Broccolideller:

150 g broccoli
½ spsk. persille
½ tsk. rød chili
1½ spsk. kikærtemel eller hvedemel
1 spsk. mælk
1 dl rasp
1 tsk. havsalt
½ tsk. sort peber, friskkværnet
25 g kokosolie til stegning


Quinoasalat:

100 g quinoa, rå vægt
200 g gulerødder
125 g forårsløg
1 håndfuld persille
50 g kikærter, gerne fra dåse
50 g edamamebønner, frosne
1 spsk. sorte oliven
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ spsk. havsalt


LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller

Sådan laver du vegetariske frikadeller med quinoasalat

  • Kog broccoli i 2 min. Dryp den godt af i en sigte, inden du blender eller finhakker den.
  • Hak persille og chili, og bland det med broccoli, kikærtemel, mælk, rasp, salt og peber. Rør det hele godt sammen til en fars.
  • Form små frikadeller af far­­sen, læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med smeltet kokosolie, og steg i ovnen i 15 min. ved 200 gr.
  • Kog quinoa efter embal­­la­gens anvisning, stil den til side, og lad den køle af.
  • Snit gulerødder og for­årsløg fint, og hak persille. Bland det med kikærter, kogte edamamebønner, hakkede oliven, olie, salt og quinoa.
  • Kom salaten i to dybe skåle, og læg de lune deller ovenpå.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Næringsindhold pr. person:

Energi: 602 kcal
Protein: 21 g
Fedt: 24 g
Kulhydrat: 82,6 g
Kostfibre: 13,6 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: