Vintersalat med citronkylling og gurkemejeristede kikærter
2 personer
250 g kyllingefilet
50 g mozzarella
Citronmarinade til kyllingen:
Saft fra ½ citron
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
1/3 tsk. havsalt
Kværnet peber
Det grønne
100 g squash, gerne gul
100 g aubergine
100 g rødkål
125 g tomater, små og store
½ avocado
1 frisk figen
1 appelsin
60 g blåbær
Gurkemejeristede kikærter
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. gurkemeje
1/3 tsk. cayennepeber
Citronvinaigrette
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1½ spsk. citronsaft
Skal fra ½ økocitron
½-1 spsk. akaciehonning
Du kan også bare bruge dine rester
Du kan variere det grønne i salaten, som du vil. Tjek grøntsagsskuffen, og brug, hvad du har af frugt og grønt.
Sådan laver du salaten
- Skær kyllingefileterne i tern.
- Pisk citronmarinaden sammen i en skål, kom kyllingeternene i, og bland.
- Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i 30 minutter, mens du forbereder de øvrige ting.
- Skær squash og aubergine i tynde skiver, pensl med lidt olie, og lynsteg på en grillpande.
- Snit rødkålen helt fint.
- Skær resten af det grønne ud, som du ønsker.
- Dræn og skyl kikærterne.
- Tør dem forsigtigt med et rent viskestykke (det gør det lettere at få dem sprøde).
- Bland kikærterne med olie og krydderier i en skål.
- Kom kikærterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er sprøde.
- Rør gerne i dem et par gange undervejs.
- Steg de marinerede kyllingetern, mens kikærterne er i ovnen, og pisk vinaigretten sammen.
- Anret salaten med de udskårne grøntsager og frugter, den citronmarinerede kylling, de gurkemejeristede kikærter og smuldret mozzarella.
- Dryp med citronvinaigretten.
Næringsindhold pr. person
Energi: 729 kcal
Protein: 41,6 g
Fedt: 38,1 g
Kulhydrat: 62,3 g
Kostfibre: 12,7 g