Salat med kylling og kikærter

1 time
729 kcal

Tøm køleskabet og lav en overdådig salat, der fylder dig med energi og glæde!

Vintersalat på tallerken

Vintersalat med citronkylling og gurkemeje­ristede kikærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g kyllingefilet
  • 50 g mozzarella

Citronmarinade til kyllingen:

  • Saft fra ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ⅓ tsk. havsalt
  • Kværnet peber

Det grønne

  • 100 g squash, gerne gul
  • 100 g aubergine
  • 100 g rødkål
  • 125 g tomater, små og store
  • ½ avocado
  • 1 frisk figen
  • 1 appelsin
  • 60 g blåbær

Gurkemejeristede kikærter

  • 1 ds. kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • tsk. cayennepeber

Citronvinaigrette

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1½ spsk. citronsaft
  • Skal fra ½ økocitron
  • spsk. akaciehonning

Sådan laver du salaten

  • Skær kyllingefileterne i tern.

  • Pisk citronmarinaden sammen i en skål, kom kyllingeternene i, og bland.

  • Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i 30 minutter, mens du forbereder de øvrige ting.

  • Skær squash og aubergine i tynde skiver, pensl med lidt olie, og lynsteg på en grillpande.

  • Snit rødkålen helt fint.

  • Skær resten af det grønne ud, som du ønsker.

  • Dræn og skyl kikærterne.

  • Tør dem forsigtigt med et rent viskestykke (det gør det lettere at få dem sprøde).

  • Bland kikærterne med olie og krydderier i en skål.

  • Kom kikærterne på en bage­plade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er sprøde.

  • Rør gerne i dem et par gange undervejs.

  • Steg de marinerede kyllingetern, mens kikærterne er i ovnen, og pisk vinaigretten sammen.

  • Anret salaten med de ud­skårne grøntsager og frugter, den citronmarinerede kylling, de gurkemejeristede kikærter og smuldret mozzarella.

  • Dryp med citronvinaigretten.

Du kan også bare bruge dine rester

Du kan variere det grønne i salaten, som du vil. Tjek grøntsagsskuffen, og brug, hvad du har af frugt og grønt.