Smørrebrød med rejer og avocado

5 minutter

Få frisk frokost med smørrebrød med rejer, avocado og brøndkarse. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.

Foto: Miklos Szabo

Smørrebrød med rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 skiv. rugbrød
  • 2 stort salatblad
  • 2 citron
  • 2 avocado
  • 200 g håndpillede rejer, køb dem håndpillede eller pil selv i sæsonen
  • 2 spsk. mayonnaise
  • en lille håndfuld dildspidser
  • en lille håndfuld brøndkarse
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du smørrebrød med rejer

  • Anret brødet med salat.
  • Skær 4-5 citronfileter. Skær bund og top af en citron, stil den op. Skær al skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Tag nu citronen i den ene hånd og gå ind og skær fileterne fri mellem membranerne. Find den skarpeste kniv i skuffen.
  • Skær avocado og dryp med citron.
  • Anret avocado, rejer, mayonnaise, citronfileter, dild og brøndkarse. Top med friskkværnet sort peber.
  • Mayonnaise: Pisk en æggeblomme med et nip salt, en halv teskefuld hvidvinseddike, eller citronsaft, og koldpresset rapsolie – eller lige dele koldpresset rapsolie og ekstra jomfruolivenolie, ca. en deciliter, til mayonnaisen er mættet og har den rette konsistens.