200
g
håndpillede rejer, køb dem håndpillede eller pil selv i sæsonen
2
spsk.
mayonnaise
en lille håndfuld dildspidser
en lille håndfuld brøndkarse
friskkværnet sort peber
Sådan laver du smørrebrød med rejer
Anret brødet med salat.
Skær 4-5 citronfileter. Skær bund og top af en citron, stil den op. Skær al skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Tag nu citronen i den ene hånd og gå ind og skær fileterne fri mellem membranerne. Find den skarpeste kniv i skuffen.
Skær avocado og dryp med citron.
Anret avocado, rejer, mayonnaise, citronfileter, dild og brøndkarse. Top med friskkværnet sort peber.
Mayonnaise: Pisk en æggeblomme med et nip salt, en halv teskefuld hvidvinseddike, eller citronsaft, og koldpresset rapsolie – eller lige dele koldpresset rapsolie og ekstra jomfruolivenolie, ca. en deciliter, til mayonnaisen er mættet og har den rette konsistens.
Næringsindhold i smørrebrød pr. person
Energi: 367 kcal
Protein: 20,9 g
Fedt: 19,2 g
Kulhydrat: 31,8 g
Kostfibre: 7,5 g