Smørrebrød med rejer og avocado
Få frisk frokost med smørrebrød med rejer, avocado og brøndkarse. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.
Få frisk frokost med smørrebrød med rejer, avocado og brøndkarse. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.
Foto: Miklos Szabo
Anret brødet med salat.
Skær 4-5 citronfileter. Skær bund og top af en citron, stil den op. Skær al skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Tag nu citronen i den ene hånd og gå ind og skær fileterne fri mellem membranerne. Find den skarpeste kniv i skuffen.
Skær avocado og dryp med citron.
Anret avocado, rejer, mayonnaise, citronfileter, dild og brøndkarse. Top med friskkværnet sort peber.
Mayonnaise: Pisk en æggeblomme med et nip salt, en halv teskefuld hvidvinseddike, eller citronsaft, og koldpresset rapsolie – eller lige dele koldpresset rapsolie og ekstra jomfruolivenolie, ca. en deciliter, til mayonnaisen er mættet og har den rette konsistens.
Næringsindhold i smørrebrød pr. person |
---|
Energi: 367 kcal Protein: 20,9 g Fedt: 19,2 g Kulhydrat: 31,8 g Kostfibre: 7,5 g |