Foto: Miklos Szabo

Smørrebrød med rejer og avocado

Få frisk frokost med smørrebrød med rejer, avocado og brøndkarse. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.

Smørrebrød med rejer

1 person

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 5 minutter

INGREDIENSER

1 skive rugbrød

1 stort salatblad

1 citron

1⁄2 avocado

100 g håndpillede rejer, køb dem håndpillede eller pil selv i sæsonen

1 spsk. mayonnaise

en lille håndfuld dildspidser

en lille håndfuld brøndkarse

friskkværnet sort peber

Sådan laver du smørrebrød med rejer

  • Anret brødet med salat.
  • Skær 4-5 citronfileter. Skær bund og top af en citron, stil den op. Skær al skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Tag nu citronen i den ene hånd og gå ind og skær fileterne fri mellem membranerne. Find den skarpeste kniv i skuffen.
  • Skær avocado og dryp med citron.
  • Anret avocado, rejer, mayonnaise, citronfileter, dild og brøndkarse. Top med friskkværnet sort peber.
  • Mayonnaise: Pisk en æggeblomme med et nip salt, en halv teskefuld hvidvinseddike, eller citronsaft, og koldpresset rapsolie – eller lige dele koldpresset rapsolie og ekstra jomfruolivenolie, ca. en deciliter, til mayonnaisen er mættet og har den rette konsistens.
Næringsindhold i smørrebrød pr. person
Energi: 367 kcal Protein: 20,9 g Fedt: 19,2 g Kulhydrat: 31,8 g Kostfibre: 7,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: