Smørrebrød med rejer og avocado

5 minutter

Få frisk frokost med smørrebrød med rejer, avocado og brøndkarse. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.

Foto: Miklos Szabo

Smørrebrød med rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 skiv. rugbrød
  • 2 stort salatblad
  • 2 citron
  • 2 avocado
  • 200 g håndpillede rejer, køb dem håndpillede eller pil selv i sæsonen
  • 2 spsk. mayonnaise
  • en lille håndfuld dildspidser
  • en lille håndfuld brøndkarse
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du smørrebrød med rejer

  • Anret brødet med salat.

  • Skær 4-5 citronfileter. Skær bund og top af en citron, stil den op. Skær al skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Tag nu citronen i den ene hånd og gå ind og skær fileterne fri mellem membranerne. Find den skarpeste kniv i skuffen.

  • Skær avocado og dryp med citron.

  • Anret avocado, rejer, mayonnaise, citronfileter, dild og brøndkarse. Top med friskkværnet sort peber.

  • Mayonnaise: Pisk en æggeblomme med et nip salt, en halv teskefuld hvidvinseddike, eller citronsaft, og koldpresset rapsolie – eller lige dele koldpresset rapsolie og ekstra jomfruolivenolie, ca. en deciliter, til mayonnaisen er mættet og har den rette konsistens.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background