Avocadosalat med tomat, spidskål, quinoa og skyrdressing

30 minutter
388 kcal

Kalorielet salat med masser af protein og kostfibre, som du lynhurtigt kan bikse sammen.

Avocadosalat med quinoa

AVOCADOSALAT Kolde råvarer smager af mindre end varme, så vær gavmild med krydderier og urter. Tilsæt fx friskhakket chili.

© wichmann+bendtsen

Avocadosalat med tomat, spidskål, quinoa og skyrdressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 80 g quinoa
  • 1 bundt asparges
  • 100 g spidskål
  • 100 g cherrytomater
  • 1 avocado
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • karse

Dressing

  • 2 dl skyr
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg
  • ½ citron, saften
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter anvisningen på emballagen.
  • Skær asparges i mindre stykker, og kom dem i kogende vand i 1 min. Afkøl i koldt vand.
  • Snit spidskål fint, halvér cherrytomaterne, og skær avocado i tynde skiver.
  • Rør skyr sammen med fintsnittet persille og purløg samt citronsaft og lidt salt og peber.
  • Vend quinoa, spidskål, asparges og tomat sammen, og fordel på en stor tallerken. Drys med salt og peber. Top med avocadoskiverne og karse, og servér den kolde sovs til.

TIP Salaten kan laves i god tid og stå og trække smag i køleskabet. Vent dog med avocado og karse til servering.
TIP En håndfuld feta vil også smage rigtig lækkert i denne salat.