Wok med kylling, cashew og grøntsager

20 minutter
414 kcal

Vores allerbedste opskrift på wok med kylling og cashewnødder. Kan laves på bare 20 minutter!

broileri-kasvis-cashewpähkinävokki

BROILERIVOKKI – terveellinen ja maukas arjen suosikkiruoka

© wichmann+bendtsen

Wok med kylling, cashew og grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g grønne bønner
  • 1 løg
  • 200 g champignoner
  • 1 rød peberfrugt
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • 250 g kyllingefilet
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 25 g ristede cashewnødder
  • Evt. lidt frisk koriander

Basissovs

  • ½ dl sojasovs
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vand
  • Evt. lidt frisk eller tørret chili

Sådan gør du

  • Nip enderne af bønnerne, og skær i mundrette stykker. Kom dem i kogende vand i 1 min., og dyp dem herefter straks i koldt vand.
  • Hak løget groft, skær champignoner i kvarter, og peberfrugt i grove stykker.
  • Varm en wok med en smule olie, og steg kylling skåret i tern heri i 3-4 min.
  • Tilsæt champignon, peberfrugt og løg. Steg yderligere 4 min.
  • Vend basissovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand, og put det i wokken sammen med bønnerne.
  • Top retten med cashewnødder og evt. frisk koriander.

Basissovs:

Chili, lime, sukker og soja – ryst sammen, og du har alle grundsmagene til en smagsfest.

Basissovsen kan varieres med fx revet ingefær, hvidløg eller friske urter, hvis du har det på lager. Men den er også rigtig fin, lige som den er.

TIP! Retten kan spises, som den er, men du kan også sagtens servere ris til.

TIP! Hvis du ikke er begejstret for koriander, kan du erstatte med bredbladet persille.