Lækre rødbede-falafler i spidskålswraps

11, 5 timer
465 kcal

Rødbede-falafler i spidskålswraps er en perfekt ret til de kødfrie aftener. Og så kan de overskydende falafler bruges til madpakken dagen efter... Hvis der altså er nogle tilbage.

Skål med rødbede-falafler og grøntsager

Rødbede-falafler i spidskålswraps

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Falafler, 20 stk.:

  • 100 g tørrede kikærter
  • 100 g rødbeder
  • 1 spsk. tahin, sesampasta
  • 1 spsk. citronsaft
  • forårsløg
  • 1½ fed hvidløg
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ¾ tsk. spidskommen
  • ¾ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl boghvedemel
  • ½ dl havregryn
  • ½ tsk. bagepulver

Avocadocreme:

  • ½ avocado
  • ½ dl skyr
  • ½ fed hvidløg, knust
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Til servering:

  • 2 spidskålsblade, gerne røde
  • 1 håndfuld salatmix
  • 1 gulerødder, strimlede
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ½ spsk. sesamfrø, sorte

Sådan laver du rødbedefalafler med tilbehør

  • Sæt de tørrede kikærter i blød i vand 10-12 timer i forvejen. (Du kan ikke bruge kikærter på dåse).
  • Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem ved 180 gr. i 45 min., til de er møre.
  • Blend rødbederne med de øvrige ingredienser, bortset fra mel, gryn og bagepulver. Tilsæt mel, gryn og bagepulver, og blend igen.
  • Form 20 falafler. Bag dem i 20-25 min. ved 200 gr., til de er sprøde og let gyldne.
  • Lav avocadocremen ved at blende alle ingredienserne sammen.
  • Anret kuglerne på 4 kålblade med salatmix, gulerod, persille, sesamfrø og 1 spsk. avocadocreme i hver.

Derfor skal du spise rødbeder.


Rødbede

SLIP FOR RØDBEDEFINGRE Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.

© wichmann+bendtsen