Hønsekødssuppe med ingefær
Lækker frisk hønsekødssuppe med ingefær og grøntsager, der gør underværker på en kold dag.
Lækker frisk hønsekødssuppe med ingefær og grøntsager, der gør underværker på en kold dag.
Boost immunforsvaret med en skål dampende hønsekødssuppe med ingefær
Ingredienserne dækkes med vand og koger i en time, hvorefter det trækker i en halv time.
Hønsekødsuppen sies, og kyllingekødet pilles fra skroget.
Begge dele kan fryses.
Hvis du ikke har en nykogt kylling med tilhørende kyllingekød, så kog i stedet filet eller inderfilet i letsaltet vand i 20 minutter, og riv kødet i mindre stykker.
Skær løget i fine skiver.
Fjern de yderste blade fra citrongræsset, og hak det lysegrønne/hvide fint.
Snit kålen meget fint.
Varm olien op i en gryde, og sauter løg, citrongræs og kål sammen med lidt salt og peber, indtil det er blødt og blankt.
Spæd med bouillonen.
Skræl ingefæren, og skær den i fine skiver, som kommes i hønsekødssuppen. Lad den simre ganske stille i 7 minutter.
Kom kyllingekødet i suppen, og varm det godt igennem.
Smag den til med salt og peber.
Anret hønsekødssuppen med skiver af radise, skiver af citron og ærteskud eller persille.
Hvis du vil have mere mæthed i suppen, kan du spise 25 g kogte perlebyg (rå vægt) eller 50 g brød til – disse er ikke medtaget i beregningen, da de er et tilvalg.
På vores site og app får du bl.a.: