Hønsekødssuppe med ingefær
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid i alt: 2 timer - Hjemmelavet hønsebouillon: 1,5 time
INGREDIENSER
0,75 l god kyllinge- og/eller grønsagsbouillon
250 g kogt kyllingekød fra den kogte kylling, som bouillonen er kogt på.
1 skalotteløg
1 stilk citrongræs
½ spidskål
1 knold ingefær, ca. 30 g
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
6 radiser
1 ubehandlet citron
1 håndfuld ærteskud, alternativt bredbladet persille
Hjemmelavet hønsebouillon
1 hel kylling
3 porrer
½ knoldselleri i skiver
1 gult løg
1 gulerod
1 buket timian
1 spsk. havsalt.
- Ingredienserne dækkes med vand og koger i en time, hvorefter det trækker i en halv time.
- Hønsekødsuppen sies, og kyllingekødet pilles fra skroget.
- Begge dele kan fryses.
- Hvis du ikke har en nykogt kylling med tilhørende kyllingekød, så kog i stedet filet eller inderfilet i letsaltet vand i 20 minutter, og riv kødet i mindre stykker.
- Skær løget i fine skiver.
- Fjern de yderste blade fra citrongræsset, og hak det lysegrønne/hvide fint.
- Snit kålen meget fint.
- Varm olien op i en gryde, og sauter løg, citrongræs og kål sammen med lidt salt og peber, indtil det er blødt og blankt.
- Spæd med bouillonen.
- Skræl ingefæren, og skær den i fine skiver, som kommes i hønsekødssuppen. Lad den simre ganske stille i 7 minutter.
- Kom kyllingekødet i suppen, og varm det godt igennem.
- Smag den til med salt og peber.
- Anret hønsekødssuppen med skiver af radise, skiver af citron og ærteskud eller persille.
- Hvis du vil have mere mæthed i suppen, kan du spise 25 g kogte perlebyg (rå vægt) eller 50 g brød til – disse er ikke medtaget i beregningen, da de er et tilvalg.
næringsindhold pr. person
Protein: 35 g
Fedt: 15,7 g
Kulhydrat: 29,4 g
Kostfibre: 8,9 g