Salat med rødkål og kylling

25 minutter

Lav frokostsalat med rødkål, kylling, avocado og figen. Se herunder hvordan du laver lækker salat med rødkål.

Salat med rødkål og kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 4 spsk. udblødte og kogte hvide bønner
  • 2 spsk. syltede rødløg*
  • 4 halve valnøddekerner
  • 2 kyllingebrystfilet
  • lidt ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 2 håndfuld friséesalat
  • 150 g fintsnittet rødkål
  • 2 avocado
  • citron
  • 2 figen
  • 2 spsk. dressing**
  • 2 håndfuld brøndkarse

Syltede rødløg

  • 500 g rødløg
  • 2½ dl æbleeddike
  • havsalt
  • 100 g akaciehonning eller agavesirup

Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

  • 2 spsk. grov dijonsennep
  • 1 dl hvidvinseddike
  • havsalt
  • 4 dl koldpresset rapsolie
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du salat med rødkål

  • Rist nødderne let på en tør pande.

  • Skær kylling i mindre stykker og steg dem i lidt olivenolie, krydr med salt, peber og chili.

  • Gør salat og kål i stand.

  • Skær avocado og dryp med citron. Skær figen.

  • Anret salat og kål med kylling, bønner, dressing, nødder, syltede løg, avocado, figen og brøndkarse.

Syltede rødløg

  • Pil løgene og skær dem i fine både, marinér dem i de øvrige ingredienser, og stil dem på

    køl. De 50 g akaciehonning eller agavesirup vælter ikke den antiinflammatoriske livsstil, da man jo ikke drikker marinaden. Og det sursøde islæt i denne salat gør klart en forskel.

Se flere opskrifter på syltede rødløg her

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.

  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.

  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.


Newsletter background