Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike
2
spsk.
grov dijonsennep
1
dl
hvidvinseddike
havsalt
4
dl
koldpresset rapsolie
friskkværnet sort peber
Sådan laver du salat med rødkål
Rist nødderne let på en tør pande.
Skær kylling i mindre stykker og steg dem i lidt olivenolie, krydr med salt, peber og chili.
Gør salat og kål i stand.
Skær avocado og dryp med citron. Skær figen.
Anret salat og kål med kylling, bønner, dressing, nødder, syltede løg, avocado, figen og brøndkarse.
Syltede rødløg
Pil løgene og skær dem i fine både, marinér dem i de øvrige ingredienser, og stil dem på køl. De 50 g akaciehonning eller agavesirup vælter ikke den antiinflammatoriske livsstil, da man jo ikke drikker marinaden. Og det sursøde islæt i denne salat gør klart en forskel.
Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.