Dessertkugler med dadler
Gør dessertkuglerne farverige –

dessertkuglene kan pyntes med fx frysetørret hindbær eller pistacienødder.

© wichmann+bendtsen

Dadelkugler med mandelsmør

Julen kalder på flot og farverig konfekt. Her får du opskriften på en sund en af slagsen. Se her, hvordan du laver lækre dessertkugler ned dadler.

30. oktober 2020 af Signe Moesby Leth

Dadelkugler med mandelsmør

8 kugler

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

12 dadler, udstenede

3 spsk. mandelsmør

½ tsk. vaniljepulver

1 knsp. salt

100 g mørk chokolade

Valgfri topping

fx frysetørrede bær, hakkede mandler eller kokosmel

Sådan laver du dadelkugler

  • Kør dadler, mandelsmør, vaniljepulver og salt i en foodprocesseor, til du har en helt jævn masse. 
  • Form 8 kugler, og frys ned, mens du smelter chokoladen. 
  • Put chokoladen i en skål eller tallerken, der kan tåle varme, og sæt den over en gryde kogende vand, til chokoladen er smeltet. 
  • Dyp kuglerne i den smeltede chokolade. Giv dem gerne flere lag. 
  • Rul kuglerne i din foretrukne topping. Køl ned. 

TIP! Hvis du synes, mandelsmør er for pebret, kan du bruge peanutbutter.

Næringsindhold i dadelkugler pr. stk.:

Energi: 145 kcal

Protein: 3 g

Fedt: 7 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 2 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: