Dadelkugler med mandelsmør

20 minutter
145 kcal

Julen kalder på flot og farverig konfekt. Her får du opskriften på en sund en af slagsen. Se her, hvordan du laver lækre dessertkugler ned dadler.

Dessertkugler med dadler

GØR DESSERTKUGLERNE FARVERIGE – dessertkuglene kan pyntes med fx frysetørret hindbær eller pistacienødder.

© wichmann+bendtsen

Dadelkugler med mandelsmør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kugler

  • 3 dadler, udstenede
  • ¾ spsk. mandelsmør
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ knsp. salt
  • 25 g mørk chokolade

Valgfri topping

  • fx frysetørrede bær, hakkede mandler eller kokosmel

Sådan laver du dadelkugler

  • Kør dadler, mandelsmør, vaniljepulver og salt i en foodprocesseor, til du har en helt jævn masse.
  • Form 8 kugler, og frys ned, mens du smelter chokoladen.
  • Put chokoladen i en skål eller tallerken, der kan tåle varme, og sæt den over en gryde kogende vand, til chokoladen er smeltet.
  • Dyp kuglerne i den smeltede chokolade. Giv dem gerne flere lag.
  • Rul kuglerne i din foretrukne topping. Køl ned.

TIP! Hvis du synes, mandelsmør er for pebret, kan du bruge peanutbutter.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background