Dadelkugler med mandelsmør

20 minutter
145 kcal

Julen kalder på flot og farverig konfekt. Her får du opskriften på en sund en af slagsen. Se her, hvordan du laver lækre dessertkugler ned dadler.

Dessertkugler med dadler

GØR DESSERTKUGLERNE FARVERIGE – dessertkuglene kan pyntes med fx frysetørret hindbær eller pistacienødder.

© wichmann+bendtsen

Dadelkugler med mandelsmør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kugler

  • 3 dadler, udstenede
  • ¾ spsk. mandelsmør
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ skvis salt
  • 25 g mørk chokolade

Valgfri topping

  • fx frysetørrede bær, hakkede mandler eller kokosmel

Sådan laver du dadelkugler

  • Kør dadler, mandelsmør, vaniljepulver og salt i en foodprocesseor, til du har en helt jævn masse.
  • Form 8 kugler, og frys ned, mens du smelter chokoladen.
  • Put chokoladen i en skål eller tallerken, der kan tåle varme, og sæt den over en gryde kogende vand, til chokoladen er smeltet.
  • Dyp kuglerne i den smeltede chokolade. Giv dem gerne flere lag.
  • Rul kuglerne i din foretrukne topping. Køl ned.

TIP! Hvis du synes, mandelsmør er for pebret, kan du bruge peanutbutter.