Dadelkugler med mandelsmør
8 kugler
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Tid i alt: 20 minutter
INGREDIENSER
12 dadler, udstenede
3 spsk. mandelsmør
½ tsk. vaniljepulver
1 knsp. salt
100 g mørk chokolade
Valgfri topping
fx frysetørrede bær, hakkede mandler eller kokosmel
Sådan laver du dadelkugler
- Kør dadler, mandelsmør, vaniljepulver og salt i en foodprocesseor, til du har en helt jævn masse.
- Form 8 kugler, og frys ned, mens du smelter chokoladen.
- Put chokoladen i en skål eller tallerken, der kan tåle varme, og sæt den over en gryde kogende vand, til chokoladen er smeltet.
- Dyp kuglerne i den smeltede chokolade. Giv dem gerne flere lag.
- Rul kuglerne i din foretrukne topping. Køl ned.
TIP! Hvis du synes, mandelsmør er for pebret, kan du bruge peanutbutter.
Næringsindhold i dadelkugler pr. stk.:
Energi: 145 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 20 g
Kostfibre: 2 g