Rejesalat med skyr og gurkemeje og grønne krydderurter

Beskytter din krop mod inflammation og sænker, i følge flere studier, også det farlige LDL-kolesterol.

Rejesalat med skyr og gurkemeje og grønne krydderurter

6 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 10 minutter

INGREDIENSER

1 kvist frisk rosmarin, pillet

¼ dl pillet frisk oregano

¼ dl pillet frisk timian

Lidt frisk purløg

500 g optøede rejer (eller hjemmekogte og pillede)

2 dl økologisk skyr

1 spsk. god karry

1 spsk. gurkemeje

Friskpresset citronsaft

Friskkværnet sort peber

Evt. hav- eller stensalt

Sådan gør du

  • Hak krydderurterne.
  • Bland rejer, karry, skyr, gurkemeje og krydderurterne i en passende skål, og smag til med citronsaft, peber og evt. salt.
  • Holder sig i op til 3 døgn i køleskabet.


Tips

Leg med krydderier og krydderurter. Prøv fx basilikum, løvstikke, purløg, chili, citrongræs, koriander og estragon.

Sund bonus

Rejesalaten bugner af proteiner og antioxidanter, der booster dit stofskifte og immunforsvar.

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.

næringsindhold pr. person

Energi: 100 kcal

Protein: 19,4 g

Fedt: 1,5 g

Kulhydrat: 2,1 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: