Rejesalat med skyr og gurkemeje og grønne krydderurter

10 minutter
100 kcal

Beskytter din krop mod inflammation og sænker, i følge flere studier, også det farlige LDL-kolesterol.

Rejesalat med skyr og gurkemeje og grønne krydderurter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • kvist frisk rosmarin, pillet
  • ¼ dl pillet frisk oregano
  • ¼ dl pillet frisk timian
  • Lidt frisk purløg
  • 166 g optøede rejer (eller hjemmekogte og pillede)
  • ½ dl økologisk skyr
  • ⅓ spsk. god karry
  • ⅓ spsk. gurkemeje
  • Friskpresset citronsaft
  • Friskkværnet sort peber
  • Evt. hav- eller stensalt

Sådan gør du

  • Hak krydderurterne.

  • Bland rejer, karry, skyr, gurkemeje og krydderurterne i en passende skål, og smag til med citronsaft, peber og evt. salt.

  • Holder sig i op til 3 døgn i køleskabet.

TIPS

Leg med krydderier og krydderurter. Prøv fx basilikum, løvstikke, purløg, chili, citrongræs, koriander og estragon.

Sund bonus

Rejesalaten bugner af proteiner og antioxidanter, der booster dit stofskifte og immunforsvar.

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.