Appelsinglaseret laks med fennikelcrudité

80 minutter
334 kcal

Prøv en ny og anderledes version af laks marineret i en appelsinglace og serveret med en fennikelcrudité.

Appelsinglaseret laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 laksestykker a ca. 125 g
  • 1 fennikel
  • 2 lime
  • 1 citron
  • Havsalt
  • 1 håndfuld friske mynteblade
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Marinade til laksen

  • 2 spsk. soja
  • 4 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • Kværnet sort peber

Sådan laver du appelsinglaseret laks

  • Gå fisken efter for ben. Bland marinaden, og pensl oversiden af laksen med lidt af marinaden. Læg fisken på en tallerken med oversiden ned i lidt af marinaden. Læg film over, og stil på køl 1 time.

  • Snit fennikel fint på et snittejern, og mariner den i saften fra den ene lime og en halv citron. Krydr med salt og peber, smag den til.

  • Steg fisken i olivenolie på en slip-let-pande, først på oversiden ca. 3 minutter, vend så fisken, og steg færdig på skindsiden.

  • Følg kernen i fisken og se, når den er gennemstegt.

  • I det sidste minuts stegetid hældes resten af marinaden over fisken – øs marinade over fisken med en ske gentagne gange.

  • Anret fisken med lime og citronbåde og fennikelcrudité med mynte.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background