© wichmann+bendtsen

Appelsinglaseret laks med fennikelcrudité

Prøv en ny og anderledes version af laks marineret i en appelsinglace og serveret med en fennikelcrudité.

23. marts 2015 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Appelsinglaseret laks

2 personer

2 laksestykker a ca. 125 g
1 fennikel
2 lime
1 citron
Havsalt
En håndfuld friske mynteblade
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Marinade til laksen

2 spsk. soja
4 spsk. appelsinsaft
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. fintrevet ingefær
Kværnet sort peber


Sådan laver du appelsinglaseret laks

  • Gå fisken efter for ben. Bland marinaden, og pensl oversiden af laksen med lidt af marinaden. Læg fisken på en tallerken med oversiden ned i lidt af marinaden. Læg film over, og stil på køl 1 time.
  • Snit fennikel fint på et snittejern, og mariner den i saften fra den ene lime og en halv citron. Krydr med salt og peber, smag den til.
  • Steg fisken i olivenolie på en slip-let-pande, først på oversiden ca. 3 minutter, vend så fisken, og steg færdig på skindsiden.
  • Følg kernen i fisken og se, når den er gennemstegt.
  • I det sidste minuts stegetid hældes resten af marinaden over fisken – øs marinade over fisken med en ske gentagne gange.
  • Anret fisken med lime og citronbåde og fennikelcrudité med mynte.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler