Appelsinglaseret laks med fennikelcrudité

80 minutter
334 kcal

Prøv en ny og anderledes version af laks marineret i en appelsinglace og serveret med en fennikelcrudité.

Appelsinglaseret laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 laksestykker a ca. 125 g
  • 1 fennikel
  • 2 lime
  • 1 citron
  • Havsalt
  • 1 håndfuld friske mynteblade
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Marinade til laksen

  • 2 spsk. soja
  • 4 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • Kværnet sort peber

Sådan laver du appelsinglaseret laks

  • Gå fisken efter for ben. Bland marinaden, og pensl oversiden af laksen med lidt af marinaden. Læg fisken på en tallerken med oversiden ned i lidt af marinaden. Læg film over, og stil på køl 1 time.

  • Snit fennikel fint på et snittejern, og mariner den i saften fra den ene lime og en halv citron. Krydr med salt og peber, smag den til.

  • Steg fisken i olivenolie på en slip-let-pande, først på oversiden ca. 3 minutter, vend så fisken, og steg færdig på skindsiden.

  • Følg kernen i fisken og se, når den er gennemstegt.

  • I det sidste minuts stegetid hældes resten af marinaden over fisken – øs marinade over fisken med en ske gentagne gange.

  • Anret fisken med lime og citronbåde og fennikelcrudité med mynte.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter


Newsletter background