Rødbede-hummus

1 time
243 kcal

Du kender helt sikkert den klassiske hummus, der er lavet på kikærter. Men har du prøvet en rødbede-hummus? Rødbeden giver hummussen et smukt, rødligt skær - og så er den tilmed super sund på kostfibre og C-vitamin. Velbekomme.

Skål med hummus af rødbede

Rødbede-hummus med græsk yoghurt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 100 g rødbeder
  • ½ ds. kikærter, drænet og skyllet
  • ¾ spsk. tahin, sesampasta
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ fed hvidløg, knust
  • tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Til anretning

  • ½ spsk. græsk yoghurt
  • pistacienødder, grofthakkede
  • ¼ tsk. olivenolie
  • Mynteblade

Sådan laver du hummus af rødbede

  • Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem i ovnen ved 180 gr. i 45 min., til de er godt møre.
  • Blend de afkølede rødbeder sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker, cremet hummus.
  • Smag til, og anret hummussen med græsk yoghurt, pistacienødder, dryp af olivenolie og friske mynteblade. Servér den sammen med et godt brød.

Slip for rødbedefingre:

Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.