Rødbede-hummus med græsk yoghurt
4 pers.
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter
Tid i alt: 1 time
INGREDIENSER
200 g rødbeder
1 dåse kikærter, drænet og skyllet
1½ spsk. tahin, sesampasta
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
1-2 fed hvidløg, knust
½-1 tsk. spidskommen
1/3 tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet
Til anretning
1 spsk. græsk yoghurt
5 pistacienødder, grofthakkede
½ tsk. olivenolie
Mynteblade
Sådan laver du hummus af rødbede
- Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem i ovnen ved 180 gr. i 45 min., til de er godt møre.
- Blend de afkølede rødbeder sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker, cremet hummus.
- Smag til, og anret hummussen med græsk yoghurt, pistacienødder, dryp af olivenolie og friske mynteblade. Servér den sammen med et godt brød.
Slip for rødbedefingre:
Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.
Næringsindhold pr. person (uden brød)
Energi: 243 kcal
Protein: 9,5 g
Fedt: 12,3 g
Kulhydrat: 26,4 g
Kostfibre: 5,2 g