Skål med hummus af rødbede
© wichmann+bendtsen

Rødbede-hummus

Du kender helt sikkert den klassiske hummus, der er lavet på kikærter. Men har du prøvet en rødbede-hummus? Rødbeden giver hummussen et smukt, rødligt skær - og så er den tilmed super sund på kostfibre og C-vitamin. Velbekomme.

10. oktober 2017 af Signe Moesby Leth

Rødbede-hummus med græsk yoghurt

4 pers.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Tid i alt: 1 time

INGREDIENSER

200 g rødbeder

1 dåse kikærter, drænet og skyllet

1½ spsk. tahin, sesampasta

2 spsk. citronsaft

2 spsk. olivenolie

1-2 fed hvidløg, knust

½-1 tsk. spidskommen

1/3 tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

Til anretning

1 spsk. græsk yoghurt

5 pistacienødder, grofthakkede

½ tsk. olivenolie

Mynteblade

Sådan laver du hummus af rødbede

  • Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem i ovnen ved 180 gr. i 45 min., til de er godt møre.
  • Blend de afkølede rødbeder sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker, cremet hummus.
  • Smag til, og anret hummussen med græsk yoghurt, pistacienødder, dryp af olivenolie og friske mynteblade. Servér den sammen med et godt brød.

Slip for rødbedefingre:

Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.

Næringsindhold pr. person (uden brød)

Energi: 243 kcal

Protein: 9,5 g

Fedt: 12,3 g

Kulhydrat: 26,4 g

Kostfibre: 5,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: