Stenalderbrød

90 minutter
152 kcal

Styr udenom for mange kulhydrater med denne nemme opskrift på et lækkert stenalderbrød fyldt med sunde kerner.

Stenalderbrød

STENALDERBRØD Egner sig rigtig godt til dig, der vil skære ned på kulhydraterne i din kost!

© Wichmann+bendtsen

Stenalderbrød

Stenalderbrød er hurtigt blevet populært som erstatning for rugbrød eller som en sund snack, når den lille sult melder sig og med sine mange lækre kerner og lave kulhydratindhold er det ikke svært at forstå hvorfor.

Her får du en lækker og nem opskrift på stenalderbrød - helt uden mel - som du hurtigt kan bikse sammen og spise med dit favorit-pålæg eller ost på.

Kan man fryse stenalderbrødet?

Du kan sagtens fryse stenalderbrødet.Frys hele stenalderbrødet ned eller skær det eventuelt i skiver og frys dem ned med madpapir imellem. På den måde kan du nemt tø en skive op på brødristeren eller i ovnen, når du skal bruge det.

Hvor længe kan stenalderbrødet holde sig?

Stenalderbrødet kan holde sig i 5-7 dage, hvis det bliver opbevaret i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Sætter du det derimod i køleskabet, kan det holde sig lidt længere.

Stenalderbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stenalderbrød (cirka 25 skiver)

  • 300 g mandler
  • 200 g sesamfrø
  • 200 g hørfrø
  • 200 g solsikkefrø
  • 300 g græskarkerner
  • 4 tsk. havsalt
  • 2 dl rapsolie
  • 10 små æg

Sådan laver du stenalderbrød

  • Mal mandlerne i en foodprocessor.
  • Bland dem med de øvrige frø og kerner i en skål.

  • Pisk æggene, og tilsæt dem sammen med havsalt og rapsolie.

  • Fyld dejen i en rugbrødsform med slip let-belægning, og bag stenalderbrødet ved 160 grader i 70 minutter. Lad det køle helt af i formen.

  • Opbevar stenalderbrødet indpakket i et viskestykke i en plasticpose i køleskabet.