L.A.-bowl
© wichmann+bendtsen

L.A.-bowl med sød kartoffel-bøffer og gurkemejedressing

En bowl med den perfekte kombination af det søde, salte, syrlige, sprøde og cremede. Velbekomme.

L.A.-bowl med sød kartoffel-bøffer og gurkemejedressing

2 personer

100 g quinoa, kogt vægt
100 g blomkål, gerne lilla
100 g mango
6 cherrytomater
½ avocado
100 g grønne bønner
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
100 g palmekål
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 spsk. kerner, fx græskar- og pinjekerner
1 dl hindbær
Evt. skovsyre til servering

Sød kartoffel-bøffer:

275 g søde kartofler
1 lille æg
1 spsk. boghvedemel
+ 1 tsk. til at drysse bøfferne med til sidst
1 dl havregryn
1½ spsk. tomatpuré
1-2 fed hvidløg, knuste
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. paprika
½ tsk. knust spidskommen
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

Gurkemejedressing:

1-1½ tsk. gurkemeje, tørret
2 spsk. tahin
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
½ dl vand
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du L.A.-bowl

  • Forvarm ovnen til 200 gr.
  • Start med bøfferne: Skræl de søde kartofler, skær dem i grove stykker, og kog dem møre i 10-15 min.
  • Kom dem i en skål, og mos dem med en gaffel – der må gerne være lidt tekstur og klumper tilbage. Tilsæt de øvrige bøfingredienser, og rør sammen. Form 8 små bøffer, og drys med boghvedemel.
  • Kom bøfferne på en bageplade, og bag dem i 15 min. Skru op på 250 gr., og giv dem ca. 10 min. mere. Hold øje med, at de ikke brænder på. De skal være gyldne og sprøde udenpå, men bløde indeni.
  • Kog quinoa efter anvisningen på pakken.
  • Skær blomkål, mango, tomater og avocado ud.
  • Kog bønnerne kort.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Varm olie på en pande, og steg palmekålen sammen med lidt salt og peber ved høj varme i et par min., til den tager farve og falder let sammen.
  • Rist kernerne gyldne på en tør pande.
  • Anret palmekål i to skåle. Top med sød kartoffel-bøffer, quinoa, blomkål, mango, tomater, avocado, bønner, hindbær samt 1 spsk. gurkemejedressing pr. pers. Drys med kerner og evt. skovsyre.

TIP! Har du rester i køleskabet? Brug dem i en bowl. Stort set alle former for grønt, kød og dressinger dur.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 577 kcal
Protein: 18,6 g
Fedt: 20,4 g
Kulhydrat: 89,6 g
Kostfibre: 19 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: