L.A.-bowl med sød kartoffel-bøffer og gurkemejedressing

1 time
577 kcal

En bowl med den perfekte kombination af det søde, salte, syrlige, sprøde og cremede. Velbekomme.

L.A.-bowl

L.A.-bowl med sød kartoffel-bøffer og gurkemejedressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g quinoa, kogt vægt
  • 100 g blomkål, gerne lilla
  • 100 g mango
  • 6 cherrytomater
  • ½ avocado
  • 100 g grønne bønner
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g palmekål
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. kerner, fx græskar- og pinjekerner
  • 1 dl hindbær
  • Evt. skovsyre til servering
  • 100 g quinoa, kogt vægt
  • 100 g blomkål, gerne lilla
  • 100 g mango
  • 6 cherrytomater
  • ½ avocado
  • 100 g grønne bønner
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g palmekål
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. kerner, fx græskar- og pinjekerner
  • 1 dl hindbær
  • Evt. skovsyre til servering

Sød kartoffel-bøffer:

  • 275 g søde kartofler
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. boghvedemel + 1 tsk. til at drysse bøfferne med til sidst
  • 1 dl havregryn
  • 1½ spsk. tomatpuré
  • 1 fed hvidløg, knuste
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. knust spidskommen
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sød kartoffel-bøffer:

  • 275 g søde kartofler
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. boghvedemel + 1 tsk. til at drysse bøfferne med til sidst
  • 1 dl havregryn
  • 1½ spsk. tomatpuré
  • 1 fed hvidløg, knuste
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. knust spidskommen
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Gurkemejedressing:

  • 1 tsk. gurkemeje, tørret
  • 2 spsk. tahin
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du L.A.-bowl

  • Forvarm ovnen til 200 gr.

  • Start med bøfferne: Skræl de søde kartofler, skær dem i grove stykker, og kog dem møre i 10-15 min.

  • Kom dem i en skål, og mos dem med en gaffel – der må gerne være lidt tekstur og klumper tilbage. Tilsæt de øvrige bøfingredienser, og rør sammen. Form 8 små bøffer, og drys med boghvedemel.

  • Kom bøfferne på en bageplade, og bag dem i 15 min. Skru op på 250 gr., og giv dem ca. 10 min. mere. Hold øje med, at de ikke brænder på. De skal være gyldne og sprøde udenpå, men bløde indeni.

  • Kog quinoa efter anvisningen på pakken.

  • Skær blomkål, mango, tomater og avocado ud.

  • Kog bønnerne kort.

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

  • Varm olie på en pande, og steg palmekålen sammen med lidt salt og peber ved høj varme i et par min., til den tager farve og falder let sammen.

  • Rist kernerne gyldne på en tør pande.

  • Anret palmekål i to skåle. Top med sød kartoffel-bøffer, quinoa, blomkål, mango, tomater, avocado, bønner, hindbær samt 1 spsk. gurkemejedressing pr. pers. Drys med kerner og evt. skovsyre.

TIP! Har du rester i køleskabet? Brug dem i en bowl. Stort set alle former for grønt, kød og dressinger dur.