L.A.-bowl med sød kartoffel-bøffer og gurkemejedressing
2 personer
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time
100 g quinoa, kogt vægt
100 g blomkål, gerne lilla
100 g mango
6 cherrytomater
½ avocado
100 g grønne bønner
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
100 g palmekål
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 spsk. kerner, fx græskar- og pinjekerner
1 dl hindbær
Evt. skovsyre til servering
Sød kartoffel-bøffer:
275 g søde kartofler
1 lille æg
1 spsk. boghvedemel + 1 tsk. til at drysse bøfferne med til sidst
1 dl havregryn
1½ spsk. tomatpuré
1-2 fed hvidløg, knuste
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. paprika
½ tsk. knust spidskommen
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Gurkemejedressing:
1-1½ tsk. gurkemeje, tørret
2 spsk. tahin
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
½ dl vand
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du L.A.-bowl
- Forvarm ovnen til 200 gr.
- Start med bøfferne: Skræl de søde kartofler, skær dem i grove stykker, og kog dem møre i 10-15 min.
- Kom dem i en skål, og mos dem med en gaffel – der må gerne være lidt tekstur og klumper tilbage. Tilsæt de øvrige bøfingredienser, og rør sammen. Form 8 små bøffer, og drys med boghvedemel.
- Kom bøfferne på en bageplade, og bag dem i 15 min. Skru op på 250 gr., og giv dem ca. 10 min. mere. Hold øje med, at de ikke brænder på. De skal være gyldne og sprøde udenpå, men bløde indeni.
- Kog quinoa efter anvisningen på pakken.
- Skær blomkål, mango, tomater og avocado ud.
- Kog bønnerne kort.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Varm olie på en pande, og steg palmekålen sammen med lidt salt og peber ved høj varme i et par min., til den tager farve og falder let sammen.
- Rist kernerne gyldne på en tør pande.
- Anret palmekål i to skåle. Top med sød kartoffel-bøffer, quinoa, blomkål, mango, tomater, avocado, bønner, hindbær samt 1 spsk. gurkemejedressing pr. pers. Drys med kerner og evt. skovsyre.
TIP! Har du rester i køleskabet? Brug dem i en bowl. Stort set alle former for grønt, kød og dressinger dur.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 577 kcal
Protein: 18,6 g
Fedt: 20,4 g
Kulhydrat: 89,6 g
Kostfibre: 19 g