Foto: Miklos Szabo

Bagt laks på ærtepuré

Vild med laks? Servér den med ærtepuré og kikærter. Lækkert og antiinflammatorisk.

15. august 2018 af Anne Larsen

Bagt laks på ærtepuré med mynte og avocadoolie med kikærter og dild

2 personer

200 g udblødte og kogte kikærter*, svarende til 100 g tørrede 
250 g petit pois, ekstrafine grønne ærter 
2 dl hønsebouillon, alternativt vand 
2 laksefileter uden ben a ca. 125 g 
1 spsk. jomfruolivenolie/avocadoolie 
En håndfuld mynteblade 
Citron 
Havsalt og friskkværnet sort peber 
En lille håndfuld dildspidser 
1 tsk. koldpresset rapsolie 
En håndfuld ærteskud


*Det er altid en god ide at have kogte kikærter på lager i fryseren.


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du bagt laks på ærtepuré med mynte og avocadoolie med kikærter og dild

  • Kog de grønne ærter i bouillon eller vand i et par minutter. 
  • Bag laksen i et ovnfast fad på bagepapir ved 200 °C i 12 minutter. 
  • Blend de grønne ærter med kogevand, oliven- eller avocadoolie og mynte, og smag til med citron, salt og peber. 
  • Vend kikærterne over varmen i rapsolie og dildspidser. 
  • Anret laksen på ærtepuré med varme kikærter med dild og ærteskud på toppen.
Næringsindhold i bagt laks på ærtepuré pr. person
Energi 591 kcal Protein 42,3 g Fedt 26,5 g Kulhydrat 53,9 g Kostfibre 14,6 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler