Bagt laks på ærtepuré

15 minutter
591 kcal

Vild med laks? Servér den med ærtepuré og kikærter. Lækkert og antiinflammatorisk.

Foto: Miklos Szabo

Bagt laks på ærtepuré med mynte og avocado-olie med kikærter og dild

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g udblødte og kogte kikærter*, svarende til 100 g tørrede
  • 250 g petit pois, ekstrafine grønne ærter
  • 2 dl hønsebouillon, alternativt vand
  • 2 laksefileter uden ben a ca. 125 g
  • 1 spsk. jomfruolivenolie/avocadoolie
  • 1 håndfuld mynteblade
  • Citron
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 håndfuld dildspidser
  • 1 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 håndfuld ærteskud

Sådan laver du bagt laks på ærtepuré med mynte og avocadoolie med kikærter og dild

  • Kog de grønne ærter i bouillon eller vand i et par minutter.

  • Bag laksen i et ovnfast fad på bagepapir ved 200 °C i 12 minutter.

  • Blend de grønne ærter med kogevand, oliven- eller avocado-olie og mynte, og smag til med citron, salt og peber.

  • Vend kikærterne over varmen i rapsolie og dildspidser.

  • Anret laksen på ærtepuré med varme kikærter med dild og ærteskud på toppen.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn

*Det er altid en god ide at have kogte kikærter på lager i fryseren.