Foto: Miklos Szabo

Bagt laks på ærtepuré

Vild med laks? Servér den med ærtepuré og kikærter. Lækkert og antiinflammatorisk.

15. august 2018 af Anne Larsen

Bagt laks på ærtepuré med mynte og avocado-olie med kikærter og dild

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 3 minutter

Tilberedningstid: 12 minutter

Tid i alt: 15 minutter

INGREDIENSER

200 g udblødte og kogte kikærter*, svarende til 100 g tørrede

250 g petit pois, ekstrafine grønne ærter

2 dl hønsebouillon, alternativt vand

2 laksefileter uden ben a ca. 125 g

1 spsk. jomfruolivenolie/avocadoolie

1 håndfuld mynteblade

Citron

Havsalt og friskkværnet sort peber

1 håndfuld dildspidser

1 tsk. koldpresset rapsolie

1 håndfuld ærteskud

Sådan laver du bagt laks på ærtepuré med mynte og avocadoolie med kikærter og dild

  • Kog de grønne ærter i bouillon eller vand i et par minutter.
  • Bag laksen i et ovnfast fad på bagepapir ved 200 °C i 12 minutter.
  • Blend de grønne ærter med kogevand, oliven- eller avocado-olie og mynte, og smag til med citron, salt og peber.
  • Vend kikærterne over varmen i rapsolie og dildspidser.
  • Anret laksen på ærtepuré med varme kikærter med dild og ærteskud på toppen.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn

*Det er altid en god ide at have kogte kikærter på lager i fryseren.

næringsindhold pr. person

Energi: 591 kcal

Protein: 42,3 g

Fedt: 26,5 g

Kulhydrat: 53,9 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: