Weighted hypers til 15 ugers træningsøvelser

Hvad gør den godt for: Lænden.

3. november 2008 af I FORM-redaktionen

Hvad skal du bruge: En såkaldt "hyper extension-bænk" (spørg en instruktør i dit center, hvis du ikke kan finde den) og evt. en vægtskive, hvis din egen kropsvægt giver dig for lidt modstand (se, hvor tunge de skal være her).

Sådan gør du: Indstil stativet, så du kan bøje dig fremover i hoften uden problemer. Stil dig i udgangspositionen med ret ryg, og spænd op i mave- og rygmusklerne.

Bøj dig langsomt forover, til din krop er i en 90-graders vinkel. Rul nu langsomt ryggen opad til startpositionen – begynd med det nederste af lænden, og lad resten af ryggen følge med i en rolig og glidende bevægelse. Husk at mærke efter, at det er musklerne i lænden, der arbejder, frem for dine benmuskler, som let kommer til at tage over, hvis du ikke ruller i ryggen, når du kører op igen.

Hvis øvelsen føles for let, kan du holde fat om en vægtskive foran brystet – du bestemmer selv antallet af kilo. Husk at holde den helt tæt ind til kroppen, ellers overbelaster du ryggen.

Tips: Rul kun ryggen op til lige over vandret. Du risikerer at få skader i ryggen, hvis du ender øvelsen med at stå oprejst med overkroppen i en næsten lodret position.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: