De mest typiske tegn på stress

Kan du ikke koncentrere dig? Har du svært ved at falde i søvn? Det er bare NOGLE af symptomerne på, at måske er stresset eller har et nervøst sammenbrud. Tjek bare disse 5 tegn!

Blond kvinde med lukkede øjne holder sig på siden af hovedet med begge hænder

Angst og depression hænger ofte sammen med dét at få et nervøst sammenbrud. Og det får man ofte, hvis man er presset eller stresset. Et nervøst sammenbrud er egentlig ikke en klinisk betegnelse eller en psykisk lidelse, men det er, når kroppen ikke længere fungerer eller reagerer, som den plejer. Se disse 5 symptomer på nervøse sammenbrud!

Du sover for meget - eller for lidt

Nogle mennesker sover meget for at flygte fra bekymringer og tankerne generelt. Andre kan slet ikke falde i søvn, fordi tanker kører rundt i hovedet på dem. Begge scenarier er tegn på stress og et nervøst sammenbrud.

Kender du de første symptomer på demens?

Din appetit ændrer sig

Enten har du ingen appetit, eller også overspiser du. NÅR du spiser, vil det typisk være usundt. Stresshormonet kortisol ændrer nemlig vores spisevaner og lyst til sund mad.

Du har fysiske smerter

Både hoved- og mavepine er meget normale smerter, når man har et nervøst sammenbrud. Derudover påvirker det også din fordøjelse, og du kan faktisk være så uheldig, at du også får diarré.

Du har problemer med vejrtrækningen

Hurtige vejrtrækninger ind og ud gør kun ondt værre. Prøv at lave dybe vejrtrækninger helt ned i maven - det vil typisk hjælpe. Hvis du ofte oplever, at du har problemer med at få at få vejret, kan det være et tegn på stress og angst.

LÆS OGSÅ: Stress-symptomer – 30 signaler du skal holde øje med

Du kan ikke koncentrere dig

Når man har et nervøst sammenbrud, er det meget normalt, at hjernen ikke kan følge med. Du vil typisk have problemer med at løse opgaver og huske ting, du normalt godt kan huske.

Der er stor forskel på at have travlt og være stresset. Hvad er du? Tag vores stress test og få svaret.

Husk! Kontakt din læge, hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt du er stresset eller har et nervøst sammenbrud!