5 optursfølelser, du får af holdsport

Har dine barnefødder betrådt grønsværen, håndboldhallen eller ishockeybanen? Så genkender du helt sikkert en af de her fem fede følelser, som kun holdsport kan få op i os.

En gruppe af kvinder, der dyrker holdsport og jubler.

HOLDSPORT - Én for alle, alle for én! Sport bliver kun federe, når du dyrker det som en del af et hold.

© iStock

Sport vækker nogle helt særlige følelser i os – og de følelser bliver kun forstærket, når du er en del af et hold. Du husker måske euforien og glæden fra håndboldhallen, fodboldbanen eller hockeyringen som barn.

Hvis ikke, så minder vi dig om de unikke følelser her.

5 fede følelser, som kun holdsport vækker i os

Kollektiv jubel og eufori

Glæde smitter. Det gælder også blandt holdkammerater. Så uanset om det er dig, der brillerer på banen, eller én af dine medspillere, så bliver sejrsrusen og euforien forstærket af, at I er mange, der tager del i glæden og spreder den til hinanden.

Følelsen af at tage én for holdet

Det er altid fedt at vinde – men har du prøvet at score det afgørende mål i en fodboldkamp eller løbe en “befrier” på rundboldbanen? Sejrsfølelsen bliver lige 100 pct. bedre, når du ikke kun gør det for dig selv, men for dine holdkammerater.

Fællesskabsfølelsen

Hooligans og bandemedlemmer hører selv- følgelig til ekstremerne, men de eksemplifi- cerer meget godt den tiltrækningskraft, der kan ligge i at “høre til” et sted. Og selvom vi snakker harmløs holdsport, så kan fællesskabsfølelsen være enormt meningsgivende og næsten vigtigere end selve sporten

Nogen har din ryg!

Forskning har vist, at depression og angst er mindre udbredt blandt idrætsudøvere, der er en del af et hold. Teorien lyder, at du på et hold har andre til at samle dig op og andre, du kan læne dig op ad. En soloidrætsudøver har kun sig selv, hvis det kikser.

Blod på tanden

Holdsport er enormt motiverende – både fordi det er sjovt, og fordi det forpligter. Du behøver ikke at være den bedste på holdet, men de fleste gør sig mere umage og lægger sig mere i selen for at lykkes, når der står et helt hold og er afhængigt af én.