Kvinde børster tænder
© iStock

5 fejl, vi alle begår, når vi børster tænder

Det er nemt at børste tænder. Alligevel begår de fleste af os disse fejl. Se bare her!

20. februar 2017 af Anja Bruneskjold

Du begår med garanti også de her almindelige fejl, når du børster tænder.

1. Du bruger en forkert størrelse

Det er ikke helt lige meget, hvilken tandbørste du bruger, når gebisset skal plejes. Her taler vi ikke om, hvor hård eller blød en børste, du skal vælge. Det handler nemlig i lige så høj grad om, hvorvidt du kan komme til med børsten eller ej. Hvis din mund er lille, er det altså ikke smart at vælge en tandbørste med et stort børstehoved.

2. Vælg en blød børste

Måske tænker du, at dine tænder bliver mere rene, hvis du vælger en hård børste. I Virkeligheden skader du bare din emalje på tænderne. Og dine tænder bliver altså lige så rene med en blød tandbørste.

3. Du børster for hårdt

Her gælder det samme som med den hårde tandbørste. Du skader bare din tandemalje. Snavset skal fjernes med bløde cirkelbevægelser, og langsomt vaskes væk - IKKE skrubbes hårdt!

4. Du skifter ikke din tandbørste ofte nok

Faktisk bør du ikke beholde din tandbørste i mere end tre måneder. På det tidspunkt er den for slidt, og børstehårene er ikke længere gode nok til at rengøre dine tænder.

5. Frem og tilbage

Egentlig bør du børste tænder i en form for cirkelbevægelser. På den måde fjerner du snavset fra tandoverfladen OG du undgår at skubbe dit tandkød op, så dine tandhalse bliver blottet. Der er nemlig ingen emalje på tænderne bag tandkødet, så hvis det stykke blottes, kan det virkelig være smertefuldt - særligt, hvis du drikker noget meget koldt eller meget varmt.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: