5 madvaner, der hjælper dig til at falde i søvn

Den rette madstrategi kan hjælpe dig af med overflødige kilo og forhøjet blodtryk. Men vidste du, at du også kan spise dig til en bedre nattesøvn?

Kvinde ved morgenbord, der gaber

Vidste du, at man kan spise sig til en bedre søvn?

© iStock

En god nats søvn er alfa og omega for dit sundhed, din præstationsevne, din vægt og dit humør. Med disse lette vaner kan du give Ole lukøje en hjælpende hånd allerede I dag - og måske skyde genvej til det eftertragtede drømmeland.

  • Snup gerne en portion yoghurt eller skyr. Mejeriprodukter indeholder nemlig en del protein. Protein mætter, så du kan slumre veltilpas uden at blive forstyrret af en knurrende mave, før vækkeuret ringer.

  • Kvit slikskålen, for sukker virker stimulerende og får dit blodsukker til at stige, hvilket gør det svært at finde ro.

En hel nats søvn er ingen garanti for, at du får nok dyb søvn. Læs her, hvor meget dyb søvn du skal have, og hvordan du ved, om du får nok.

  • Drik kirsebærjuice. Forskning viser, at saften fra sure kirsebær både giver bedre og længere søvn.

  • Tank op med bananer og mandler. Begge dele bidrager nemlig med aminosyren tryptofan, som omdannes til søvnhormonet melatonin.

  • Drop sjusserne og aftenkaffen og tag i stedet en kop urtete. Både koffein og alkohol kan spolere din søvn, hvorimod urtete er hyggeligt og beroligende.

Det er individuelt, hvor mange timers søvn vi hver især har behov for. Så tjek her, hvor meget søvn netop DU har brug for.