© Colourbox

6 grunde: Derfor skal du sove nøgen

Videnskaben har talt. Smid pyjamasen, af med sokkerne, drop t-shirten og vigtigst af alt: Sig farvel til undertøjet.

20. juli 2016 af Babak Arvanaghi / Illustreret Videnskab

Du sover bedre

Når du sover, falder din kropstemperatur, og den stiger igen, når du vågner. Hvis du har nattøj på, risikerer du, at kroppen ikke kan køle sig selv godt nok. Det resulterer i en urolig søvn, hvor du vender og drejer dig, sveder mere og vågner uudhvilet op.

Din hud bliver sundere

I løbet af dagen er der dele af din krop, som får meget lidt luft. Det gælder fx fødderne, armhulerne og kønsdelene, som ofte er gemt væk under flere lag tøj. Sørg for at få luftet dem godt i løbet af natten og slip eksempelvis for svampeinfektioner.

Du holder dig ung 

Holder du temperaturen lav, når du sover, betyder det også, at kroppen udløser mere af hormonet melatonin og flere væksthormoner. Kemikalierne påvirker kroppen ved at holde den ung. Hvis du sover med tøj på, risikerer du, at mindre mængder hormon bliver frigivet.

Du holder din slanke linje 

Når du sover tungt, falder niveauet af stresshormonet kortisol. Til gengæld udløser det mere kortisol, hvis du sover dårligt. For meget kortisol er kædet sammen med en lang række bivirkninger – bl.a. en større appetit og en højere vægt.

Dit kærlighedsliv bliver bedre 

Kærlighedshormonet oxytocin bliver blandt andet udløst ved hudkontakt. Hvis du og din partner begge sover nøgne, betyder det, at store mængder af hormonet bliver udløst hver nat. Det munder ud i et bedre sexliv og mindre tendens til stress.

Dine kønsorganer vil elske dig 

Både mandlige og kvindelige kønsorganer har godt af at slippe for strammende og varmende undertøj. For mænd betyder det, at testiklerne kommer væk fra kroppen og får det køligere. Gevinsten er en bedre sædkvalitet.

For kvinder betyder mindre stof mindre skedesvamp. Et køligt og luftigt miljø er ikke noget for svampeinfektioner, som trives bedst i lune og fugtige miljøer.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: