Kål - den bitre sundhed

Se 8 sunde kål her – og få en række forslag til, hvordan du får dem spist.

Forskellige slags kål

FORSKELLIGE SLAGS KÅL Vi er vilde med kål! Kål er nemlig nem at tilberede, kål er en billig grøntsag - og så er kål også supersundt.

Derfor skal du spise kål

Der er masser af gode grund til at spise *kål.* Kål indeholder massevis af vigtige næringsstoffer, som bl.a. forebygger hjerte-kar-sygdomme, styrker immunforsvaret, mindsker risikoen for diabetes, danner et effektivt værn mod kræft og holder godt gang i tarmen. Så hvis du vil gøre noget godt for dig selv, skal du spise kål - hver dag.

Herunder kan du læse meget mere om den fantastiske kål.

Spis kålen rå

Kål er sundt – det er der efterhånden ingen tvivl om – og den kan tilberedes på utallige måder. Men hvis du vil have allermest sundhed ud af kålen, skal du spise den rå eller let dampet. Kraftig tilberedning kan nemlig gå ud over indholdet af kålens sunde næringsstoffer.

Opskrifter med kål

Kål kan bruges i salater, supper og sammenkogte retter, kål kan steges, koges, dampes, farseres, pureres og marineres. Kort fortalt er det kun den gammelkendte fantasi der sætter grænser, når du står i køkkenet og skal lave mad med kål.

Her har vi samlet en håndfuld af I FORMs bedste opskrifter med kål:

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en lækker og (næsten) sprød blomkålspizza

Kål - et sundt levn fra oldtiden

Du tænker sikkert ikke over det, når du står og kigger på supermarkedets udvalg af kål, men kål er faktisk den ældste kendte grøntsag og har været på menuen siden oldtiden. Så næste gang du sætter tænderne i et stykke grønkål, kan du tænke på, at det gjorde folk i oldtiden også.

Dyrk din egen kål

Du kan sagtens dyrke din egen kål, og modsat hvad mange tror, er det slet ikke så svært at få kålen til at trives i køkkenhaven. Du skal blot huske at give kålplanterne rigeligt med gødning og plante dem et sted i haven, hvor de får massevis af solskin. Og hvis du samtidig køber planterne, i stedet for at så dem selv, kan det næsten ikke blive nemmere at dyrke sin egen kål.

8 supersunde kåltyper

Der findes mange typer kål. Herunder har vi valgt at sætte fokus på otte af dem. Du kan læse om:

Men hvordan håndterer man lige de forskellige slags kål, og hvordan forbereder du f.eks. savojkål, rødkål og spidskål, så du får det bedste ud af dem? Det får du svar på herunder. Du får også tips til tilberedning og opskrifter med de forskellige slags kål.