½
håndfuld
krydderurter, fx brøndkarse eller purløg
Sådan gør du
Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
Begynd på gratinen. Del blomkål i små buketter, og kog dem i et par min. Dryp godt af i en sigte. Smelt smør i en lille gryde, og pisk melet i. Rør til sidst mælken i.
Tag gryden af, og del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne i gryden. Vend blomkålen i blandingen sammen med salt, peber og lidt muskat.
Pisk æggehviderne stive, og vend i.
Smør et fad med en smule fedtstof, drys med halvdelen af raspen, og kom blandingen i fadet.
Drys resten af raspen på toppen, og bag i 40 min.
Kom laks på et stykke bagepapir, og fordel honning, citron, salt og peber på.
Skru ovnen ned til 170 gr. Put laksen ind i ovnen til gratinen, og bag i 25 min.
Snit salat, æble og peberfrugt i strimler. Dryp med citron og pynt med urter.
Servér salaten til gratin og laks.
TIP: Hvis du (eller dine børn) foretrækker en mere jævn konsistens, kan du blende de kogte blomkålsbuketter til mos, før du putter dem i gratinen.