Blomkålsgratin, salat og laks i ovn

50 minutter
529 kcal

Gammeldags blomkålsgratin på den sunde måde serveret til laks og lukus-salat med æble og peberfrugt. MUMS!

Blomkålsgratin, salat og laks i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 350 g laks
  • 1 tsk. akaciehonning
  • ¼ citron, saften
  • havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Blomkålsgratin

  • 250 g blomkål
  • 10 g smør
  • ½ spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • Lidt muskatnød, revet
  • ½ spsk. rasp

Salat

  • 1 hoveder hjertesalat
  • ½ æble
  • ½ rød peberfrugt
  • ¼ citron, saften
  • ½ håndfuld krydderurter, fx brøndkarse eller purløg

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
  • Begynd på gratinen. Del blomkål i små buketter, og kog dem i et par min. Dryp godt af i en sigte. Smelt smør i en lille gryde, og pisk melet i. Rør til sidst mælken i.
  • Tag gryden af, og del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne i gryden. Vend blomkålen i blandingen sammen med salt, peber og lidt muskat.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend i.
  • Smør et fad med en smule fedtstof, drys med halvdelen af raspen, og kom blandingen i fadet.
  • Drys resten af raspen på toppen, og bag i 40 min.
  • Kom laks på et stykke bagepapir, og fordel honning, citron, salt og peber på.
  • Skru ovnen ned til 170 gr. Put laksen ind i ovnen til gratinen, og bag i 25 min.
  • Snit salat, æble og peberfrugt i strimler. Dryp med citron og pynt med urter.
  • Servér salaten til gratin og laks.

TIP: Hvis du (eller dine børn) foretrækker en mere jævn konsistens, kan du blende de kogte blomkålsbuketter til mos, før du putter dem i gratinen.

I FORM nr. 13/2021