Sund broccolisalat med blåbær

30 minutter
278 kcal

Opskrift på en lækker broccolisalat med blåbær, der vil gå rent ind som tilbehør til fx laks. Salaten er ikke kun en fryd for øjet og for smagsløgene, men bugner også af gavnlige kostfibre og antioxidanter.

Sund broccolisalat med blåbær

SUND BROCCOLISALAT – Denne salat er virkelig god til alt kød, fjerkræ og fisk, fx laks.

© Thomas Dahl

Sund broccolisalat med blåbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g broccoli
  • 33 g solsikkekerner
  • ½ spsk. honning
  • Lidt flagesalt
  • 33 g babyspinat
  • 66 g blåbær
  • 33 g tørret abrikos

Dressing:

  • ½ dl cremefraiche, 9 %
  • 1⅓ dl friske krydderurter, fx estragon, persille og purløg
  • ½ fed hvidløg
  • ⅓ tsk. djonsennep
  • Lidt havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Skær broccoli i buketter, og giv dem 1 min. i kogende vand. Skyl i koldt vand.
  • Rist solsikkekerner på en tør, varm pande i ca. 5 min. Kom honning og en smule flagesalt ved. Sluk for varmen, når honningen er smeltet. Læg kernerne på et stykke bagepapir.
  • Blend ingredienserne til dressingen i en minihakker eller med en stavblender. Vend broccolien i dressingen.
  • Anret spinat på et fad, og kom broccolien ovenpå.
  • Skær abrikos i små tern, og anret på salaten sammen med blåbær og de ristede solsikkekerner.

TIP Når du koger broccolien kort og straks efter skyller med iskoldt vand, forbliver den sprød og fint grøn, men er knap så grov som helt rå broccoli.