Blomkål

Blomkål

Blomkål smager skønt og så er den med til at holde dig ung.

2. juli 2015 af I FORM

Ud over de sunde bitre plantestoffer indeholder blomkål det ekstremt stærke stof allicin, der også findes i hvidløg. Allicin er kendt for at kunne dæmpe betændelse og virke som et såkaldt hormetin – et stof, der holder ældningsprocesserne i kroppen i skak. Blomkål indeholder også en hel del folat, der ikke bare forhindrer neuralrørsdefekt hos spædbørn, men også ser ud til at kunne beskytte mod udviklingen af brystkræft og forhindre hjerte-kar-sygdomme.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

Sådan smager blomkålen bedst

Lav en aftensnack af rå eller letblancherede blomkålsbuketter, som du dypper i hummus eller en dip af krydret fromage frais. De rå blomkålsbuketter indeholder mest af stoffet allicin.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: