Stuvet hvidkål med blomkålsfrikadeller

30 minutter
488 kcal

kål er billigt, fordøjelsesfremmende, blodsukkervenligt, klimavenligt, mættende og kaloriefattigt. What´s not to like!

Stuvet hvidkål med blomkålsfrikadeller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 300 g hvidkål
  • 10 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk
  • dl madlavningsfløde
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 200 g cherrytomater

Blomkålsdeller

  • 300 g blomkål
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 4 spsk. hvedemel
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Begynd med dellerne. Skær blomkål i grove stykker, og riv eller kør i foodprocessor, til konsistensen er helt fin.
  • Bland den finthakkede blomkål med æg, finthakket løg, mel, salt og peber. Lad blomkålsfarsen trække 10 min.
  • Form til deller, og steg dem på panden i olie ved middelvarme. Ca. 5 min. på hver side.
  • Hak hvidkål groft, og kog i letsaltet vand i 3 min. Skyl i koldt vand, og sigt væden fra.
  • Smelt smør i en lille gryde, og pisk melet i. Herefter mælken. Vend hvidkål, madlavningsfløde, salt og peber i, og lad småsimre i 5 min.
  • Servér den stuvede kål til blomkåls­frikadellerne og friske halverede tomater.

TIP: Hvis du gerne vil have dellerne til at smage af mere, anbefaler vi at tilsætte fx fennikelfrø og hvidløg eller tørret timian til farsen.

TIP: Du kan sagtens bruge spidskål i stedet for hvidkål.

I FORM nr. 13/2021