Rosenkål

Kålfamiliens mindste kål, rosenkålen, er god for mange ting, blandt andet mod betændelse.

rosenkål på hvid baggrund

Derfor skal du spise rosenkål

Rosenkål er på grund af den bitre smag lidt af en gyser for mange at sætte tænderne i, men den kraftige duft og smag indikerer, at der er særdeles mange sunde plantestoffer at komme efter. Forskning viser, at rosenkål ligesom rødkål kan hæmme kræftceller i at brede sig, men plantestofferne i rosenkål har også vist sig at kunne bremse betændelsestilstande i led og sener.

Sådan smager rosenkålen bedst

Spis rosenkål dampet som tilbehør til kødretter. Du kan også overhælde rosenkål med kogende vand, køle dem af, snitte dem til fine strimler og bruge dem som råkost. Rosenkål er også lækre ovnbagte med parmesan og lidt mager bacon.

LÆS OGSÅ: Grønkål – sundere blade finder du ikke

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background