Grønkålssalat med appelsin, granatæble og sennepsdressing

25 minutter
233 kcal

Lækker grønkålssalat, der får masser af saft og smag fra appelsin, granatæblekerner, mandler og en skøn sennepsdressing. Perfekt som sundt tilbehør til jul og resten af vinteren.

Et fad med grønkålssalat med appelsin, granatæblekerner, mandler og sennepsdressing.

LÆKKER GRØNKÅLSSALAT – spækket med saft, kraft og bid. Og mens du tygger på den skønne salat, kan du både glæde dig over masser af sunde kostfibre og C–vitaminer.

© wichmann+bendtsen

Grønkålssalat med appelsin, granatæble og sennepsdressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • 125 g grønkål
  • appelsiner
  • ½ granatæble, kernerne
  • 25 g mandler

Sennepsdressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. akaciehonning
  • spsk. dijonsennep
  • ¾ spsk. æblecidereddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Pisk dressingen grundigt sammen, og smag til med salt og peber.
  • Fjern stænglerne fra grønkålen. Hak resten fint, og kom det i en stor skål sammen med halvdelen af dressingen. Massér grønkålen i et par minutter eller indtil, den bliver ”mør” og mørkegrøn i farven.
  • Skræl appelsinerne. Hvis du vil have flotte appelsinskiver, kan du evt. skære skallen af, så du også fjerner de tynde hinder. Se tippet.
  • Skær appelsinerne i skiver, halvér dem og arrangér dem på et flot fad sammen med den masserede grønkål, granatæblekernerne, resten af dressingen samt de grofthakkede mandler.

TIPS

Sådan laver du flotte appelsinskiver eller tern

  • Skær bund og top af appelsinen.
  • Stil den op, og skær nu skallen fra oppefra og ned, inkl. alt det hvide.
  • Skær nu appelsiner ud i flotte skiver eller tern til fx en salat, frugtsalat eller som pynt på en kage.

Har du travlt …
… kan du i mange supermarkeder købe poser med finthakket grønkål samt små bøtter med granatæblekerner, der allerede er taget ud af frugterne.