5:2-kuren – 11 opskrifter på 250 kalorier

5 minutter
250 kcal

Mangler du inspiration til, hvad du skal spise på 5:2-kuren? Vi har samlet en række lækre opskrifter til din 5:2-kur. Alle måltiderne indeholder 250 kcal, så de passer til dine fastedage.

Kvinde spise salat på 5:2-kuren - opskrifter

5:2 KUREN OPSKRIFTER På fastedage må du spise 2 x 250 kalorier. Find opskrifter til 5:2-kuren her.

Er du på 5:2-kuren, skal du faste 2 ud af ugens 7 dage – og på de sidste 5 dage spise normalt. På dine fastedage skal du kun spise to små måltider, nemlig frokost og aftensmad. Hvert måltid må kun bestå af 250 kalorier.

Her er 11 forslag på opskrifter til 5:2-kuren, som alle er sunde og lækre. De fleste opskrifter er meget nemme og passer til dage, hvor du har rigtig travl og et par stykker passer til dage, hvor du kan bruge lidt tid på tidberedningen.

Få I FORMs guide til 5:2-kuren her

Find flere 5:2-kuren opskrifter

Vil du have flere lækre opskrifter til 5:2-kurens fastedage? Til I FORMs egen I FORM-kuren (hvor du skal spise 5 x 250 kalorier om dagen 5 dage om ugen) har vi lavet et helt hæfte med 100 lækre, sunde opskrifter på hver 250 kalorier. Og de passer perfekt til, hvad du skal spise på 5:2-kurens fastedage.

Her finder du et udvalg af opskrifterne - og kan også hente hele hæftet med de 100 opskrifter:

100 opskrifter på 250 kalorier: Hent dem her

OPSKRIFTER TIL 5:2-KUREN

1. Skyr med frugt og nødder – 5:2-kuren opskrift

Frugt med skyr – 5:2-kuren opskrifter

FRUGT MED SKYR Prøv græsk yoghurt eller kvark i stedet for skyr.

Skyr med frugt og nødder

5 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g frugt og/eller bær
  • 2 dl skyr
  • 20 g valnødder
  • 2 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  • Skær frugten i små tern.
  • Hæld skyr i en skål og anret med frugtstykker, valnødder og honning. Velbekomme!

2. Bærsmoothie – 5:2-kuren opskrift

Bærsmoothie  – 5:2-kuren opskrifter
© iStock

Bærsmoothie

5 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g frosne bær
  • 2 dl skyr
  • 2 lille banan
  • 2 tsk. kokosolie

Sådan gør du

Blend alle ingredienser sammen, hæld i et stort glas – og spis!


Kvinde laver mad I køkken

MADPLAN | Få nemt aftensmaden klaret med I FORMs madplan. Prøv det gratis her.

© Jakob Helbig

Synes du, det er svært at finde på sunde retter aften efter aften?

Og måske også at holde vægten? Så er vores madplan et fantastisk redskab! Hver uge får du nye retter til ugens hverdagsaftener med fokus på variation, smag, sundhed og kalorier.

Med vores skræddersyede madplaner får du hver uge:

⦁ Lækre og lette hverdagsopskrifter, du kan lave på max. 30 min.
⦁ Garanti for, at alle retter indeholder max 600 kcal per person
⦁ Masser af grøntsager og lækre råvarer i sæson
⦁ Tips og viden om sund mad og fifs, du kan bruge i køkkenet
⦁ En ugentlig bonusopskrift, fx en dessert eller et brød

Du får madplanen sendt til din mail hver lørdag, og du kan altid finde den her.

PRØV 2 UGER FOR 0 KRONER

3. Havregrød med æble – 5:2-kuren opskrift

Havregrød med æble – 5:2-kuren opskrifter
© iStock

Havregrød med æble

10 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g havregryn
  • 2 dl vand
  • 2 lille æble
  • 2 drys kanel og/eller vanilje

Sådan gør du

  • Bring havregryn og vand i kog i en gryde.
  • Lad grøden simre for svag varme under omrøring, indtil grøden har den ønskede tykkelse.
  • Skær æblet i små tern og hæld dem i den færdige havregrød.

4. Rugbrød med avocado og rejer – 5:2-kuren opskrift

Rugbrød med avocado og rejer – 5:2-kuren opskrifter
© Wichmann+Bendtsen

Rugbrød med avocado og rejer

5 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 skiv. groft rugbrød (50 g)
  • 1 avocado
  • 150 g rejer
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Mos avocadoen groft med en gaffel eller skær den i skiver.
  • Anret avocadoen på et stykke rugbrød.
  • Læg rejer på og smag til med lidt salt og peber.

5. Portobelloburger – 5:2-kuren opskrift

Portobelloburger – 5:2-kuren opskrifter

Portobelloburger

10 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 lille grovbolle (60 g)
  • 4 tsk. rapsoliebaseret mayonnaise
  • 2 portobellosvamp
  • 2 tomat
  • 4 salatblade

Sådan gør du

  • Grill portobello-svampen.
  • Rist grovbollen.
  • Smør bollen med 1 tsk. mayonnaise på hver del.
  • Læg portobellosvampen i bollen med skriveskårte tomat og et par salatblade.

6. Omelet med spinat og skinke – 5:2-kuren opskrift

Omelet med parmaskinke og spinat – 5:2-kuren opskrifter
© jakobhelbig.com

Omelet med spinat og skinke

10 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g spinatblade
  • 4 små æg
  • 2 tomat
  • 4 skiv. parmaskinke
  • tsk. rapsolie
  • salt og peber

Sådan laver du omelet med spinat og skinke

  • Skær tomaten i skiver.
  • Svits parmaskinke, spinatblade og tomat med en lille smule olie på en pande. Læg til side.
  • Pisk æggene samme med lidt salt og peber.
  • Hæld æggemassen på panden og steg omeletten til den er fast på den eneside.
  • Vend den forsigtigt, gerne ved hjælp af et stort, fladt grydelåg: Læg låget over panden og vend panden om, så omeletten nu ligger på låget. Lemp omeletten tilbage på panden og steg videre på den anden side.
  • Læg fyldet på på, fold omeletten og server.

7. Kylling med wokgrøntsager – 5:2-kuren opskrift

Wok med kylling og grøntsager – 5:2-kuren opskrifter
© iStock

Kylling med wokgrøntsager

12 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 kyllingebryst (ca. 125 g)
  • 500 g wokgrøntsager
  • 2 tsk. rapsolie
  • lidt sojasauce

Sådan laver du kylling med wokgrønt

  • Snit dine egne grøntsager – eller vælg frosne wokgrøntsager.
  • Skær kyllingebryst i mindre stykker.
  • Svits hurtigt grøntsager og kylling i lidt olie.
  • Smag til med soja.

8. Rugbrød med torskerogn – 5:2-kuren opskrift

Rugbrød med torskerogn – 5:2-kuren opskrifter
© © Valling.com

Rugbrød med torskerogn

5 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 skiv. groft rugbrød (50 g)
  • ds. torskerogn
  • 1 stribe rapsoliebaseret remoulade
  • 1 rød peberfrugt

Sådan gør du

  • Fordel torskerogn på rugbrødet.
  • Put remoulade på.
  • Pynt med rød peber i tern eller skiver.

9. Laks med grøntsager – 5:2-kuren opskrift

Laksesteak med dampede grøntsager – 5:2-kuren opskrifter
© iStock

Laks med grøntsager

20 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 lille laksesteak (100 g)
  • 400 g grøntsager
  • Evt. lidt lime- eller cirtronsaft
  • Salt og peber

Sådan laver du laks med grøntsager

  • Tænd for ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Snit og klargør dine egne grøntsager (fx bønner, blomkål, broccoli, spidskål, asparges eller gulerødder) eller brug frosne grøntsager.
  • Læg laksefileten med skindsiden nedad på et ildfast fad og drys med salt og peber og evt. lidt lime- eller citronsaft.
  • Bag laksen i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Sæt en gryde over med en smule vand og damp grøtsgarene heri mens laksen er i ovnen.
  • Smag til og spis.

10. Pitabrød med kylling og salat – 5:2-kuren opskrift

Pitabrød med kylling og salat – 5:2-kuren opskrifter
© wichmann+bendtsen

Pitabrød med kylling og salat

5 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 groft pitabrød (60 g)
  • 200 g blandet grønt salat
  • 100 g kogt kyllng
  • 2 tsk. dressing

Sådan gør du

  • Rist pitabrød
  • Snit salaten groft
  • Del kylling i mindre stykker
  • Bland det hele sammen med dressing og put i pitabrød

11. Grillet squash med linser og feta – 5:2-kuren opskrift

Linsesalat med squash og feta – 5:2-kuren opskrifter
© iStock

Grillet squash med linser og feta

12 minutter
250 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 800 g squash
  • 80 g kogte linser (vejer halvdelen i tørret tilstand)
  • 60 g fetaost
  • 2 tsk. olie
  • Evt. lidt limesaft

Sådan gør du

  • Kog linserne som angivet på pakken, hvis de ikke allerede er kogt eller fra dåse.
  • Skær squash i stave eller styrker og grill på panden i olien.
  • Knæk fetaen i mindre bidder.
  • Bland squash med linser og feta og smag til med salt og peber og evt. lidt limesaft.