Få opskriften på pocheret æg med tilbehør - lækker morgenmad med 250 kalorier.

Pocheret æg med asparges & skinke

Få stimuleret smagsløgene med en lækker morgenanretning i alle farver med I FORM-kuren.

13. november 2013 af I FORM-redaktionen

Pocheret æg med asparges & skinke

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 2 minutter

Tilberedningstid: 3 minutter

Tid i alt: 5 minutter

INGREDIENSER

75 g grønne asparges

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

1 æg - størrelse medium

Lys eddike

Havsalt og friskkværnet sort peber

2 skive lufttørret skinke

10 g høvlet parmesanost

20 g sorte oliven/5 stk. med sten

Sådan gør du

  • Vrik med aspargesene. Lad dem knække der, hvor de naturligt knækker, og skær rodenderne til.
  • Kog vand op i en gryde, og kom lidt salt ved. Når vandet bulderkoger, kommes aspargesene i. Tag dem op efter 30 sekunder. Anret dem på tallerkenen, og dryp med olivenolien. Læg et stykke alufolie og et klæde over for at holde dem varme.

  • Samtidig med aspargesvandet varmer du vand i en anden gryde til pochering af ægget. Dryp lidt eddike i vandet. Slå ægget ud i en lille skål. Lav en hvirvel i vandet med et piskeris, og læg forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad vandet stå lige ved kogepunktet. Det skal ikke koge. Ægget er færdigt efter 2 ½ minut for et medium æg.

  • Tag ægget op med en hulske, og anret på tallerkenen. Giv det et lille drys salt og friskkværnet peber.

  • Anret skinken med høvlet parmesan og oliven.

næringsindhold pr. person

Energi: 255 kcal

Protein: 20,7 g

Fedt: 17,2 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 2,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: