Sunde opskrifter Morgenmad Ruggrød me... Ruggrød med chiafrø, æble og rugcrumble 10 minutter 268 kcal Det nye superfood, chiafrø, er blandet andet rig på omega-3 fedtsyre, kalcium og jern, prøv det i denne ruggrød med chiafrø, æble og rugcrumble med lakrids. Af Anne Larsen 22. februar 2015 I FORM-kuren fatburner special Ruggrød med chiafrø, æble og rugcrumble Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 person ½ skiv. /15 g rugbrød 2 tsk. rå/groft lakridspulver 1 æble/50 g fine æbletern Citronsaft 2 dl rugflager (alternativt speltflager, bygflager eller havregryn) 2 dl vand 1 dl minimælk 2 nip havsalt 2 æggehvide 2 spsk. chiafrø tsk. frysetørret hindbær tsk. frysetørret havtorn Sådan laver du ruggrød Rist rugbrødet, hak det, og bland det med lakridspulver. Dryp æbletern med citron. Kog rugflager op med vand og mælk under omrøring i ca. 3-4 minutter, til det har en passende konsistens. Kom et nip salt i, og rør rundt. Vend æggehvide og chiafrø i den varme grød, og anret med rugbrødscrumble, æbletern og evt. hindbær og havtorn. ChiafrøFuldkornGrødÆble