Ruggrød med chiafrø, æble og rugcrumble

10 minutter
268 kcal

Det nye superfood, chiafrø, er blandet andet rig på omega-3 fedtsyre, kalcium og jern, prøv det i denne ruggrød med chiafrø, æble og rugcrumble med lakrids.

I FORM-kuren fatburner special

Ruggrød med chiafrø, æble og rugcrumble

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • ½ skiv. /15 g rugbrød
  • 2 tsk. rå/groft lakridspulver
  • 1 æble/50 g fine æbletern
  • Citronsaft
  • 2 dl rugflager (alternativt speltflager, bygflager eller havregryn)
  • 2 dl vand
  • 1 dl minimælk
  • 2 nip havsalt
  • 2 æggehvide
  • 2 spsk. chiafrø
  • tsk. frysetørret hindbær
  • tsk. frysetørret havtorn

Sådan laver du ruggrød

  • Rist rugbrødet, hak det, og bland det med lakridspulver.

  • Dryp æbletern med citron.

  • Kog rugflager op med vand og mælk under omrøring i ca. 3-4 minutter, til det har en passende konsistens.

  • Kom et nip salt i, og rør rundt.

  • Vend æggehvide og chiafrø i den varme grød, og anret med rugbrødscrumble, æbletern og evt. hindbær og havtorn.