Kødboller med ingefær, quinoa og rodfrugter

30 minutter
258 kcal

30 minutter tager retten, som svarer til 250 kalorier og er perfekt som en del af I FORM-kuren.

Brug quinoa i alle farver. Der findes tre slags quinoa: lys, rød og sort. Den lyse har en let nøddesmag, den røde og især den sorte er mere rustik i smagen og passer til kraftigere retter.

Kødboller med ingefær, quinoa og stegte rodfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 300 g rødder, fx rødbede og persillerod
  • 2 håndfuld bredbladet persille
  • 130 g hakket og magert kalvekød
  • 2 spsk. kogt quinoa – hvid, rød eller sort
  • 100 g gulerod
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. fintrevet gult løg
  • 2 spsk. minimælk
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skær stave af de skrællede rødder, vend dem i en skål med rapsolie, lidt salt og peber, og læg stavene på en plade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.

  • Skyl, tør og nip persillen, og vend den i den sidste olie i skålen, og læg den på køkkenrulle. Lige inden rødderne er færdige, kommes persillen ind til rødderne i et par min. højst.

  • Rør kød med quinoa, ingefær, løg, mælk og lidt salt og peber.

  • Steg de formede kødboller på plade med bagepapir i ca. 12 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. Anret rødderne med persille og kødboller.