Kødboller med ingefær, quinoa og rodfrugter

30 minutter
258 kcal

30 minutter tager retten, som svarer til 250 kalorier og er perfekt som en del af I FORM-kuren.

Brug quinoa i alle farver. Der findes tre slags quinoa: lys, rød og sort. Den lyse har en let nøddesmag, den røde og især den sorte er mere rustik i smagen og passer til kraftigere retter.

Kødboller med ingefær, quinoa og stegte rodfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 300 g rødder, fx rødbede og persillerod
  • 2 håndfuld bredbladet persille
  • 130 g hakket og magert kalvekød
  • 2 spsk. kogt quinoa – hvid, rød eller sort
  • 100 g gulerod
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. fintrevet gult løg
  • 2 spsk. minimælk
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skær stave af de skrællede rødder, vend dem i en skål med rapsolie, lidt salt og peber, og læg stavene på en plade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.

  • Skyl, tør og nip persillen, og vend den i den sidste olie i skålen, og læg den på køkkenrulle. Lige inden rødderne er færdige, kommes persillen ind til rødderne i et par min. højst.

  • Rør kød med quinoa, ingefær, løg, mælk og lidt salt og peber.

  • Steg de formede kødboller på plade med bagepapir i ca. 12 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. Anret rødderne med persille og kødboller.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background