Brug quinoa i alle farver. Der findes tre slags quinoa: lys, rød og sort. Den lyse har en let nøddesmag, den røde og især den sorte er mere rustik i smagen og passer til kraftigere retter.
Kødboller med ingefær, quinoa og stegte rodfrugter
Skær stave af de skrællede rødder, vend dem i en skål med rapsolie, lidt salt og peber, og læg stavene på en plade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Skyl, tør og nip persillen, og vend den i den sidste olie i skålen, og læg den på køkkenrulle. Lige inden rødderne er færdige, kommes persillen ind til rødderne i et par min. højst.
Rør kød med quinoa, ingefær, løg, mælk og lidt salt og peber.
Steg de formede kødboller på plade med bagepapir i ca. 12 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. Anret rødderne med persille og kødboller.