Brug quinoa i alle farver. Der findes tre slags quinoa: lys, rød og sort. Den lyse har en let nøddesmag, den røde og især den sorte er mere rustik i smagen og passer til kraftigere retter.

Kødboller med ingefær, quinoa og rodfrugter

30 minutter tager retten, som svarer til 250 kalorier og er perfekt som en del af I FORM-kuren.

Til 1 person

Det skal du bruge

1 tsk. fintrevet ingefær
150 g rødder, fx rødbede og persillerod
En lille håndfuld bredbladet persille
65 g hakket og magert kalvekød
1 spsk. kogt quinoa – hvid, rød eller sort
50 g gulerod
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. fintrevet gult løg
1 spsk. minimælk
Havsalt og friskkværnet sort peber

LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

Sådan gør du

  • Skær stave af de skrællede rødder, vend dem i en skål med rapsolie, lidt salt og peber, og læg stavene på en plade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Skyl, tør og nip persillen, og vend den i den sidste olie i skålen, og læg den på køkkenrulle. Lige inden rødderne er færdige, kommes persillen ind til rødderne i et par min. højst. 
  • Rør kød med quinoa, ingefær, løg, mælk og lidt salt og peber.
  • Steg de formede kødboller på plade med bagepapir i ca. 12 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. Anret rødderne med persille og kødboller.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: