Brug quinoa i alle farver. Der findes tre slags quinoa: lys, rød og sort. Den lyse har en let nøddesmag, den røde og især den sorte er mere rustik i smagen og passer til kraftigere retter.

Kødboller med ingefær, quinoa og rodfrugter

30 minutter tager retten, som svarer til 250 kalorier og er perfekt som en del af I FORM-kuren.

7. marts 2014 af I FORM

Til 1 person

Det skal du bruge

1 tsk. fintrevet ingefær
150 g rødder, fx rødbede og persillerod
En lille håndfuld bredbladet persille
65 g hakket og magert kalvekød
1 spsk. kogt quinoa – hvid, rød eller sort
50 g gulerod
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. fintrevet gult løg
1 spsk. minimælk
Havsalt og friskkværnet sort peber

LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

Sådan gør du

  • Skær stave af de skrællede rødder, vend dem i en skål med rapsolie, lidt salt og peber, og læg stavene på en plade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Skyl, tør og nip persillen, og vend den i den sidste olie i skålen, og læg den på køkkenrulle. Lige inden rødderne er færdige, kommes persillen ind til rødderne i et par min. højst. 
  • Rør kød med quinoa, ingefær, løg, mælk og lidt salt og peber.
  • Steg de formede kødboller på plade med bagepapir i ca. 12 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. Anret rødderne med persille og kødboller.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: