Brug quinoa i alle farver. Der findes tre slags quinoa: lys, rød og sort. Den lyse har en let nøddesmag, den røde og især den sorte er mere rustik i smagen og passer til kraftigere retter.

Kødboller med ingefær, quinoa og rodfrugter

30 minutter tager retten, som svarer til 250 kalorier og er perfekt som en del af I FORM-kuren.

Kødboller med ingefær, quinoa og stegte rodfrugter

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 tsk. fintrevet ingefær

150 g rødder, fx rødbede og persillerod

1 håndfuld bredbladet persille

65 g hakket og magert kalvekød

1 spsk. kogt quinoa – hvid, rød eller sort

50 g gulerod

1 spsk. koldpresset rapsolie

1 spsk. fintrevet gult løg

1 spsk. minimælk

Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skær stave af de skrællede rødder, vend dem i en skål med rapsolie, lidt salt og peber, og læg stavene på en plade med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Skyl, tør og nip persillen, og vend den i den sidste olie i skålen, og læg den på køkkenrulle. Lige inden rødderne er færdige, kommes persillen ind til rødderne i et par min. højst.
  • Rør kød med quinoa, ingefær, løg, mælk og lidt salt og peber.
  • Steg de formede kødboller på plade med bagepapir i ca. 12 min., afhængigt af kødbollernes størrelse. Anret rødderne med persille og kødboller.

næringsindhold pr. person

Energi: 258 kcal

Protein: 18,8 g

Fedt: 8,9 g

Kulhydrat: 29,5 g

Kostfibre: 4,1 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: