Rodfrugter med kylling & citron

250 kcal

I FORM-kuren byder på lækre rodfrugter bagt med timian anrettet med kylling og drysset med sesam og citron - lækrere blir det ikke.

Rodfrugter med kylling & citron

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g persillerod
  • 150 g rødbede
  • 150 g gulerod
  • 1 tsk. koldpresset rapsolie
  • 2 bundt timian
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. lyse sesamfrø (5 g)
  • 150 g kyllingebrystfilet
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ citron

Sådan gør du

  • Røddernes vægt er skrællet vægt, altså nettovægt. Skær rødderne i fine stave. Kom dem i en skål, og vend dem med fingrene med rapsolie, timian, salt og peber.

  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.

  • Rist sesamfrø let på en tør pande. (Det er en god idé at riste en lidt større portion, så har man lidt i en bøtte på lager til ugens retter).

  • Skær kyllingekødet i mundrette tern, vend dem med olivenolien, lidt salt og peber, og steg dem gyldne på alle sider, ca. 7-10 minutter.
  • Anret rødderne med kylling, drys af ristet sesam og dryp af frisk citronsaft.