Rodfrugter med kylling & citron

I FORM-kuren byder på lækre rodfrugter bagt med timian anrettet med kylling og drysset med sesam og citron - lækrere blir det ikke.

13. november 2013 af I FORM-redaktionen

Rodfrugter med kylling & citron

1 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

INGREDIENSER

75 g persillerod

75 g rødbede

75 g gulerod

½ tsk. koldpresset rapsolie

1 bundt timian

Havsalt og friskkværnet sort peber

1 tsk. lyse sesamfrø (5 g)

75 g kyllingebrystfilet

½ tsk. ekstra jomfruolivenolie

¼ citron


  • Røddernes vægt er skrællet vægt, altså nettovægt. Skær rødderne i fine stave. Kom dem i en skål, og vend dem med fingrene med rapsolie, timian, salt og peber.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.
  • Rist sesamfrø let på en tør pande. (Det er en god idé at riste en lidt større portion, så har man lidt i en bøtte på lager til ugens retter).

  • Skær kyllingekødet i mundrette tern, vend dem med olivenolien, lidt salt og peber, og steg dem gyldne på alle sider, ca. 7-10 minutter.

  • Anret rødderne med kylling, drys af ristet sesam og dryp af frisk citronsaft.

næringsindhold pr. person

Energi: 250 kcal

Protein: 20,1 g

Fedt: 9,9 g

Kulhydrat: 26,1 g

Kostfibre: 7,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: