Squash-bolognese

30 minutter
245 kcal

Squash-pasta med bolognese er efterhånden en gammelt kending, men nu kan den også spises på I FORM-kuren.

Squash-bolognese

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 lille gult løg, 50 g
  • 2 lille gulerod, 50 g
  • 2 stængel bladselleri
  • 100 g hakket oksekød, 3 % fedt
  • 2 dl mosede tomater
  • 1 dl vand
  • 2 kvist frisk oregano / ½ tsk. tørret
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 squash, 150 g (eller spidskål)
  • En lille håndfuld frisk basilikum
  • 10 g friskrevet parmesanost

Sådan laver du squash bolognese

  • Skær løg, gulerod og bladselleri i bitte små tern.

  • Svits dem i olien, og spæd evt. med et skvæt vand. Kom kødet ved, og rør godt.

  • Tilsæt de mosede tomater, vand og en kvist oregano (gem lidt blade til pynt).Lad saucen simre i 15 minutter, og smag til med salt og peber. Tag oregano­kvisten op.

  • Kør squashen på en spirali (en "grønsags-spaghettimaskine").

  • Har du ikke en sådan, kan du rive squashen fint på et rivejern eller snitte spidskål helt fint, overhælde det med kogende vand og straks dræne det igen.

  • Anret squashen med basilikumblade, kødsauces, oreganoblade og to riv med parmesanosten på rivejernet.