Squash-bolognese

Squash-pasta med bolognese er efterhånden en gammelt kending, men nu kan den også spises på I FORM-kuren.

Squash-bolognese

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

1 lille gult løg, 50 g

1 lille gulerod, 50 g

1 stængel bladselleri

50 g hakket oksekød, 3 % fedt

1,5 dl mosede tomater

½ dl vand

1 kvist frisk oregano / ½ tsk. tørret

Havsalt og kværnet sort peber

½ squash, 150 g (eller spidskål)

En lille håndfuld frisk basilikum

5 g friskrevet parmesanost

Sådan laver du squash bolognese

  • Skær løg, gulerod og bladselleri i bitte små tern.
  • Svits dem i olien, og spæd evt. med et skvæt vand. Kom kødet ved, og rør godt.
  • Tilsæt de mosede tomater, vand og en kvist oregano (gem lidt blade til pynt).Lad saucen simre i 15 minutter, og smag til med salt og peber. Tag oregano­kvisten op.
  • Kør squashen på en spirali (en "grønsags-spaghettimaskine").
  • Har du ikke en sådan, kan du rive squashen fint på et rivejern eller snitte spidskål helt fint, overhælde det med kogende vand og straks dræne det igen.
  • Anret squashen med basilikumblade, kødsauces, oreganoblade og to riv med parmesanosten på rivejernet.

Næringsindhold i squash bolognese pr. person

Energi: 245 kcal

Protein: 18,3 g

Fedt: 9 g

Kulhydrat: 27,2 g

Kostfibre: 8,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: