Kylling med blåbærkompot og grillet grønt

30 minutter
250 kcal

Blåbær er genialt som tilbehør! Her som en lækker kompot, der tilfører farve og smag til hverdagens kylling og grillede grøntsager.

Tallerken med kylling, grøntsager og blåbærkompot

Kylling med blåbærkompot og grillet grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g grøntsager, fx peberfrugt, squash og aubergine
  • 2 kyllingebryster
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. frisk rosmarin, finthakket

Kompot:

  • 180 g blåbær
  • ½ dl vand
  • ½ spsk. frisk rosmarin, finthakket
  • 1 spsk. balsamicoeddike

Sådan gør du

  • Skær grøntsagerne i skiver.

  • Krydr grøntsager og kylling med salt, peber og rosmarin, og grill, til kyllingen er helt gennemstegt, og grøntsagerne er møre, evt. på grillpande.

  • Put alle ingredienserne til kompotten i en kasserolle, og bring i kog. Lad det simre i ca. 15 min.

  • Servér kyllingen og de grillede grøntsager med kompotten og evt. et lille drys frisk rosmarin på toppen.

TIP! Hvis du ikke kan få friske blåbær, kan du sagtens bruge frosne bær til både kompotten og den lækre crumble. Mængden er den samme.