Sød kartoffel med bagte spejlæg, rødløg og rød peberfrugt

30 minutter
462 kcal

Æg og kartofler er et godt og mættende makkerpar. Her sammen med peberfrugt, løg og hvidløg i en nem ret, der skal en tur i ovnen.

Spejlæg, peberfrugt og sød kartoffel på marmorbord

Sød kartoffel med bagte spejlæg, rødløg og rød peberfrugt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 store søde kartofler
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ håndfuld salvieblade
  • Lidt muskatnød
  • Havsalt
  • Kværnet sort peber
  • 1 røde peberfrugter
  • 4 æg

Sådan laver du sød kartoffel med bagte spejlæg

  • Skræl kartoflerne, og riv dem. Skær to rødløg i tern, og de andre to i fine både. Pil hvidløgene, og riv eller pres dem.
  • Steg rødløgstern bløde og blanke i 2 spsk. olie, kom kartofler og hvidløg ved, og steg videre. Vend rundt under stegeprocessen. Hak 4 salvieblade, kom dem i blandingen, og steg videre. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
  • Skær peberfrugterne. Anret de revne kartoffler på bagepapir på to bageplader, lav 8 hulninger, og slå 8 æg ud i hullerne.
  • Top med rødløgsbåde, peberfrugt og salvieblade, der er smurt i olivenolie. Bag i ovnen i 10-15 minutter ved 190 grader, til æggene er færdige. Når man bager æg på den måde, vil blommen få et hvidligt “slør”, hvilket er helt normalt.