Spejlæg, peberfrugt og sød kartoffel på marmorbord
© wichmann+bendtsen

Sød kartoffel med bagte spejlæg, rødløg og rød peberfrugt

Æg er ofte en fast del af frokostbordet. Prøv denne lækre opskrift på sød kartoffel med bagte spejlæg, rødløg og rød peberfrugt.

5. marts 2018 af Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Sød kartoffel med bagte spejlæg, rødløg og rød peberfrugt 

4 personer

1 stor sød kartoffel

2 rødløg

2 fed hvidløg

Ekstra jomfruolivenolie

En håndfuld salvieblade

Lidt muskatnød

Havsalt

Kværnet sort peber

1 rød peberfrugt

4 æg

Sådan laver du sød kartoffel med bagte spejlæg

  • Skræl kartoflen, og riv den. Skær det ene rødløg i tern, og det andet i fine både. Pil hvidløg, og riv eller pres det.
  • Steg rødløgstern bløde og blanke i 2 spsk. olie, kom kartoffel og hvidløg ved, og steg videre. Vend rundt under stegeprocessen. Hak 4 salvieblade, kom dem i blandingen, og steg videre. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
  • Skær peberfrugt. Anret den revne kartoffel på bagepapir på en bageplade, lav 4 hulninger, og slå 4 æg ud i hullerne.
  • Top med rødløgsbåde, peberfrugt og salvieblade, der er smurt i olivenolie. Bag i ovnen i 10-15 minutter ved 190 grader, til æggene er færdige. Når man bager æg på den måde, vil blommen få et hvidligt “slør”, hvilket er helt normalt. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 231 kcal
Protein: 8,3 g
Fedt: 16,5 g
Kulhydrat: 14,3 g
Kostfibre: 2,6 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler