150
g
hakket kalvekød/kalv & svin/okse & svin (hvis du køber det hos slagteren, må det gerne være hakket to gange)
2
spsk.
minimælk
2
spsk.
havregryn
2
spsk.
fintrevet løg
Havsalt og friskkværnet sort peber
14
g
rød quinoa (rå vægt)
100
g
hakkede dåsetomater
20
g
koncentreret tomatpuré
200
g
grillet peberfrugt i glas
2
tsk.
ekstra jomfruolivenolie
½
tsk.
stødte chiliflager – peperoncino
2
topskud rød eller grøn basilikum
Sådan gør du
Rør kødet med mælk, gryn, løg, ca. ½ tsk. salt og et par gode kværn peber. Form 4 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Kog quinoa imens. 7,5 g rå quinoa svarer ca. til 15 g kogt quinoa.
Kom dåsetomaterne, tomatpuré og peberfrugt i en blender med olie, chili, lidt salt og peber. Blend. Varm saucen op, og smag den til.