Lav en stor portion kødboller og tomatsauce, og frys ned i portioner. Så har du nem mad til en dag efter træning.

Små kødboller i tomatsauce & quinoa

Lav lækker og let aftensmad á 250 kalorier med I FORM-kuren.

14. november 2013 af I FORM

I FORM-kuren

Til 1 person

  • 75 g hakket kalvekød/kalv & svin/okse & svin (hvis du køber det hos slagteren, må det gerne være hakket to gange)

  • 1 spsk. minimælk

  • 1 spsk. havregryn

  • 1 spsk. fintrevet løg

  • Havsalt og friskkværnet sort peber

  • 7,5 g rød quinoa (rå vægt)

  • 50 g hakkede dåsetomater

  • 10 g koncentreret tomatpuré

  • 100 g grillet peberfrugt i glas

  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

  • ¼ tsk. stødte chiliflager – peperoncino

  • Et topskud rød eller grøn basilikum

LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

Sådan gør du

  • Rør kødet med mælk, gryn, løg, ca. ½ tsk. salt og et par gode kværn peber. Form 4 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.

  • Kog quinoa imens. 7,5 g rå quinoa svarer ca. til 15 g kogt quinoa.

  • Kom dåsetomaterne, tomatpuré og peberfrugt i en blender med olie, chili, lidt salt og peber. Blend. Varm saucen op, og smag den til.

  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og basilikum.

Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: