Små kødboller i tomatsauce & quinoa

25 minutter
242 kcal

Lav lækker og let aftensmad á 250 kalorier med I FORM-kuren.

Lav en stor portion kødboller og tomatsauce, og frys ned i portioner. Så har du nem mad til en dag efter træning.

Små kødboller i tomatsauce & quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g hakket kalvekød/kalv & svin/okse & svin (hvis du køber det hos slagteren, må det gerne være hakket to gange)
  • 2 spsk. minimælk
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 spsk. fintrevet løg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 14 g rød quinoa (rå vægt)
  • 100 g hakkede dåsetomater
  • 20 g koncentreret tomatpuré
  • 200 g grillet peberfrugt i glas
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødte chiliflager – peperoncino
  • 2 topskud rød eller grøn basilikum

Sådan gør du

  • Rør kødet med mælk, gryn, løg, ca. ½ tsk. salt og et par gode kværn peber. Form 4 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.
  • Kog quinoa imens. 7,5 g rå quinoa svarer ca. til 15 g kogt quinoa.
  • Kom dåsetomaterne, tomatpuré og peberfrugt i en blender med olie, chili, lidt salt og peber. Blend. Varm saucen op, og smag den til.
  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og basilikum.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background