Små kødboller i tomatsauce & quinoa

25 minutter
242 kcal

Lav lækker og let aftensmad á 250 kalorier med I FORM-kuren.

Lav en stor portion kødboller og tomatsauce, og frys ned i portioner. Så har du nem mad til en dag efter træning.

Små kødboller i tomatsauce & quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g hakket kalvekød/kalv & svin/okse & svin (hvis du køber det hos slagteren, må det gerne være hakket to gange)
  • 2 spsk. minimælk
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 spsk. fintrevet løg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 14 g rød quinoa (rå vægt)
  • 100 g hakkede dåsetomater
  • 20 g koncentreret tomatpuré
  • 200 g grillet peberfrugt i glas
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødte chiliflager – peperoncino
  • 2 topskud rød eller grøn basilikum

Sådan gør du

  • Rør kødet med mælk, gryn, løg, ca. ½ tsk. salt og et par gode kværn peber. Form 4 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.
  • Kog quinoa imens. 7,5 g rå quinoa svarer ca. til 15 g kogt quinoa.
  • Kom dåsetomaterne, tomatpuré og peberfrugt i en blender med olie, chili, lidt salt og peber. Blend. Varm saucen op, og smag den til.
  • Anret kødbollerne med sauce, quinoa og basilikum.