Grøntsagssuppe med hvide bønner


Grøntsagssuppe med hvide bønner

Fedtfattig grøntsagssuppe med kål, hvide bønner, chili og hvidløg.

Suppe med hvide bønner og chili

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

20 g hvide bønner

½ gult løg

1 fed hvidløg

2 skive Frisk ingefær

¼ tsk. stødte chiliflager

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

4 dl grønsagsbouillon

100 g rød peberfrugt

100 g palmekål eller savojkål

1 stk. bladselleri

¼ frisk rød chili

  • Bønnerne skal udblødes i min. 8 timer, skylles og koges i 35 minutter i letsaltet vand. Lav evt. et lager til fryseren.
  • 20 g tørrede bønner svarer til 40 g udblødte og kogte.
  • Skær det gule løg groft, og skær hvidløg og ingefær i fine små tern.
  • Skær peberfrugt i stave, kål i tern, og bladselleri i skiver.
  • Kom det ned i suppen sammen med lidt salt, og lad det simre i 5 minutter.
  • Kom bønnerne i, og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Skær chilien i ringe. Vurder, hvor meget chili der skal i suppen, når den smages til. Server evt. resten af chilien ved siden af.

næringsindhold pr. person

Energi: 252 kcal

Protein: 10,1 g

Fedt: 10,5 g

Kulhydrat: 33,7 g

Kostfibre: 8,1 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: