Grøntsagssuppe med hvide bønner

30 minutter
252 kcal

Fedtfattig grøntsagssuppe med kål, hvide bønner, chili og hvidløg.

Grøntsagssuppe med hvide bønner

Suppe med hvide bønner og chili

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 40 g hvide bønner
  • 1 gult løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 skiv. Frisk ingefær
  • ½ tsk. stødte chiliflager
  • 4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 200 g rød peberfrugt
  • 200 g palmekål eller savojkål
  • 2 stk. bladselleri
  • ½ frisk rød chili

Sådan gør du

  • Bønnerne skal udblødes i min. 8 timer, skylles og koges i 35 minutter i letsaltet vand. Lav evt. et lager til fryseren.

  • 20 g tørrede bønner svarer til 40 g udblødte og kogte.

  • Skær det gule løg groft, og skær hvidløg og ingefær i fine små tern.

  • Skær peberfrugt i stave, kål i tern, og bladselleri i skiver.

  • Kom det ned i suppen sammen med lidt salt, og lad det simre i 5 minutter.

  • Kom bønnerne i, og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.

  • Smag suppen til med salt og peber.

  • Skær chilien i ringe. Vurder, hvor meget chili der skal i suppen, når den smages til. Server evt. resten af chilien ved siden af.