Torsk på søde kartoffel-chips

45 minutter
252 kcal

Få masser af protein med bagt torsk på en bund af søde kartoffel-chips, de søde kartofler indeholder desuden næsten tre gange så meget protein som almindelige kartofler.

I FORM-kuren fatburner special

Torsk på søde kartoffel-chips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 100 g sød kartoffel (batat)
  • 100 g gul bede/rødbede
  • 250 g torskefilet
  • 1 agurk
  • ½ grøn chili
  • 2 kvist mynte
  • 2 lime
  • 2 pak. brøndkarse
  • 2 æg
  • 2 tsk. lys eddike

Sådan laver du torsk med søde kartofler

  • Skræl den søde kartoffel og gule bede. Snit dem i ultrafine skiver, og læg dem på bagepapir.

  • Bag dem i 15 minutter på 170 grader og tag dem ud.

  • Skru op til 200 grader og bag fisken i 12 minutter. I de sidste 5 minutter stilles batat og bede ind i ovnen igen.

  • Skær agurken i lange “krøller”, skær chili helt fint, nip mynten, og vend i limesaft. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.

  • Skyl og tør brøndkarsen.

  • Sæt en gryde vand i kog. Når vandet koger, kommes lidt salt og eddike i.

  • Pisk kraftigt i gryden, og lav en hvirvel. Når hvirvlen aftager lidt i styrke, lægges ægget direkte fra skallen ned i vandet i 3 minutter.

  • Tag ægget op med en hulske.

  • Anret det hele på en tallerken.