Laks i ovn med grøntsager i bagepapir
Laks i ovn

Der er nemt at lave laks i ovn – selv hvis du som her gør lidt ekstra ud af det og pakker laksen ind med lækkert grønt tilbehør.

© wichmann+bendtsen

Sådan laver du perfekt laks i ovn

Laks i ovn er noget af det sundeste og nemmeste, du kan sætte på middagsbordet. Men hvordan sikrer du, at laksen ikke bliver tør? Og hvad skal du servere til? Tjek vores lakseguide – og få masser af inspiration fra vores 15 lækre opskrifter på laks i ovn.

9. oktober 2019 af Eva Skjøde


Er du på udkig efter et måltid, som både er supersundt, lækkert og virkelig nemt? Så kan du med fordel gå efter laks i ovn. Du kan lave laks i ovn på under et kvarter, og fisken bugner af sunde stoffer til glæde for blandt andet dit kredsløb og din hjerne. 

Men hvordan undgår du, at laksen bliver tør? Hvor lang tid skal den have i ovnen? Kan du bruge frossen laks – og feder laks i ovn ikke ret meget? Få svar på dine spørgsmål her – og find masser inspiration i vores mange lækre opskrifter med laks i ovn.

 
 

Hvordan laver man laks i ovn?

Laks i ovn er noget af det nemmeste at lave – og oven i købet supersundt. Kunsten er først og fremmest at undgå at give laksen for lagt tid, så den bliver tør og trist. (Se skema med stegetider herunder).

Sådan laver du laks i ovn – helt enkelt

  • Varm ovnen op til 200 grader (180 varmluft).
  • Læg laksen (laksestykke(r) eller lakseside) på et stykke bagepapir eller i et ovnfast fad med skindsiden nedad.
  • Drys med lidt salt og evt. andre krydderier.
  • Hvis du vil, så læg fx citrusskiver eller friske krydderurter ovenpå laksen.
  • Sæt laksen midt i ovnen og bag den i 10-20 min. (se stegetider) – afhængig af størrelse. Du kan også bruge stegetermometer – laks skal være 46-47 grader i midten, når du tager den ud.
  • Tag laksen ud af ovnen, og lad den hvile nogle minutter.

Laksen er så fed i sig selv, at det ikke er nødvendigt at smøre den med ekstra olie eller lægge smørklatter på, inden du putter laksen i ovnen. Men det giver selvfølgelig lidt ekstra saft, hvis du gør det.

 

Sådan laver du laksepakker i ovn

Du kan også vælge at lave laks en papilotte, hvor du pakker laksen ind i bagepapir sammen med fx grøntsager og krydderurter. Det giver en ekstra saftig laks, fordi den ligger og “damper” i sin egen saft. Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 200 grader (180 grader varmluft).
  • Gør evt. grøntsager klar. Kun din smag og fantasi sætter grænser. Vær dog obs på, om det tilbehør, du vil pakke sammen med laksen, skal have samme tilberedningstid som din laks. Så skær grove grøntsager som fx gulerødder i fine strimler eller skiver, så stegetiden kommer til at passe til både laks og grønt.

    Godt tilbehør i en laksepakke kan fx være:
    • Asparges
    • Tomat
    • Løg
    • Kål – fx blomkål, broccoli eller snittet spidskål
    • Ærter
    • Spinat
    • Porre
    • Squash
    • Grønne bønner
    • Gulerod
    • Friske krydderurter, fx dild, purløg eller persille
    • Citron
    • Lime
  • Fold et stykke bagepapir på midten og læg laks og tilbehør på den ene side.
  • Drys med lidt salt og evt. andre krydderier. 
  • Tilsæt evt. et skvæt olivenolie. Det er også lækkert at smøre laksen med fx pesto.
  • Fold bagepapiret hen over pakken og fold kanterne godt sammen, så pakken bliver tæt (se folde-teknik i videoen herunder).
  • Sæt lakse-pakken midt i ovnen og bag den. Pakker skal typisk have 2-5 min. mere, end hvis laksen ikke var pakket ind. Så ca. 15 min. ved 200 grader eller 20 min. ved 180 grader (almindelig ovn), hvis det er små portions-laksestykker, du har pakket ind. (Se stegetider).
  • Tag laksen ud af ovnen, og lad den hvile nogle minutter.
  • Klip hul i bagepapiret, eller fold det ud og servér direkte i papiret.


VIDEO: Sådan folder du bagepapir – “Laks en papilotte”

Hvor lang tid skal laks have i ovnen?

Laks skal ikke have særligt lang tid og kan lynhurtigt blive tør, hvis den får bare nogle få minutter for meget. Det kan dog være svært at give helt præcise stegetider, da tiden afhænger af størrelse og tykkelse på din laks, ligesom der kan være forskel på, hvordan forskellige ovne varmer, og hvor kold laksen er, når du putter den ind i ovnen.

Men her er et godt bud på stegetiden for en lille laksefilet:

Laksefilet: 12 min. / 200º


Du kan se en komplet liste med stegetider til forskellige størrelser laks herunder. Det er en god idé at tjekke laksen, lidt før den fulde stegetid er gået, så du kan nå at tage den ud, hvis den allerede skulle have fået nok. 

Stik en gaffel ned mellem flagerne i laksekødet. Lakseflagerne skal kunne skilles ad, og laksen er færdig, så snart den lige netop ikke er rå i midten længere. Mange fortrækker faktisk, at laksen er en smule rå i midten. 

Er du i tvivl, er et stegetermometer en god hjælp til at lave perfekt laks i ovn.

Laks i ovn – stegetider og ovn-temperaturer

Temperatur
Størrelse Tid i ovn Alm. ovn Varmluft
Laksetern
8-10 min. 200º 180º
Lille laksestykke
10-12 min 200º 180º
Stort laksestykke
13-15 min. 200º 180º
Hel lakseside
18-20 min. 200º 180º
Hel laks
25-30 min. 200º 180º

Bag laksen ved lav temperatur i længere tid

Den skønne ved laks i ovn er, at det er så nemt, lækkert – og lynhurtigt. Men har du lidt længere tid, kan du også vælge at bage laksen ved lavere temperatur i længere tid. Det er mere skånsomt for fisken og sikrer en mere ensartet bagning, hvis laksens tykkelse er meget varierende. 

Prøv fx at give laksen 20-25 min. i ovnen ved 120 grader. Også her er et stegetermometer en god hjælp.

 

Perfekt laks: 48-49º i midten


Kan man bruge stegetermometer til laks i ovn?

Ja, du kan sagtens bruge stegetermometer, når du laver laks i ovn – og det er en glimrende metode til at undgå, at laksen får for lang tid i ovnen.

  • Stik forsigtigt termometret ind der, hvor dit laksestykke er tykkest. 
  • Tag laksen ud, når termometret har nået ca. 46-47 grader, og lad den hvile lidt. Her vil temperaturen stige yderligere et par grader.
  • Laks i ovn er perfekt ved 48-49 graders kernetemperatur.  
  • Kan du godt lide din laks lidt rå i midten, skal den være et par grader mindre. 
  • Vil du gerne have din laks godt gennemstegt, skal den op på 60 graders kernetemperatur. 

Kan man bruge frossen laks til laks i ovn?

Ja, du kan godt bruge frossen laks til laks i ovn. 

Det bedste resultat får du ved at tø laksen op i køleskabet. Ved langsom optøning mister laksen mindre saft, end hvis du tør den hurtigt op på køkkenbordet eller i mikroovn.

Skal det gå hurtigt, så tø laksen op i en skål med koldt vand. Sørg for, at laksen er pakket ind i fx en tæt frysepose, så der ikke kommer vand ind til laksen. Denne metode går hurtigere end at tø laksen op på køkkenbordet og er samtidig mere skånsom.

Hvis du har virkelig travlt, kan du også smide den frosne laks direkte i ovnen og stadig få et nogenlunde hæderligt resultat. Regn med, at laksen skal have 5-15 min. ekstra i ovnen ved 200 grader, end hvis laksen var fersk – afhængig af størrelse.

Er det fx klassiske enkeltfrosne laksefileter á ca. 110 gram, skal de formentlig have 18-20 min. i ovnen stedet for 12. Men prøv dig frem, og tjek gerne laksen, når den har fået et par minutter mere end normalt, så du er sikker på, at den ikke får for lang tid i ovnen. 

Holdbarhed for laks i fryseren

Vær obs på, hvor længe din laks har ligget i fryseren, så du ikke kommer til at bruge en dårlig og harsk laks. Rå laks kan holde sig i ca. 3 måneder i fryseren, hvis den er frosset ned og opbevaret efter alle kunstens regler. 

Stanniol eller bagepapir til laks i ovn?
Stanniol eller bagepapir?

Hvis du putter syreholdige ting som citron og lime i din laksepakke, så vælg altid bagepapir.

Skal man bruge bagepapir eller sølvpapir til laks i ovn?

Vi anbefaler bagepapir, når du skal lave laksepakker i ovn  laks en papilotte, som det også kaldes, når man pakker laks ind i papir og bager den i ovnen. 

Selvom stanniol er lettere at forme og pakke ind med, så er der to gode grunde til at vælge bagepapir:

  • Du risikerer ikke at få aluminium i din mad – og dermed din krop – hvis du bruger stanniol. Syreholdige fødevarer som lime og citron er tilbehør, vi tit putter på fisken, når vi laver laks i ovn. Og netop syre kan trække aluminium ud af sølvpapiret, så det kommer over i maden. I større mængder er aluminium under mistanke for at påvirke bl.a. vores frugtbarhed og hjerne.

    Hvis du laver laksepakker på grill, hvor bagepapir ikke dur, så vent med at putte citron på, til laksen er grillet færdig.
  • Bagepapir er et langt mere miljøvenligt valg end stanniol, som både er mere klimabelastende at fremstille og meget sværere at nedbryde end bagepapir.

LÆS OGSÅ: Disse fødevarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Gå efter svanemærket bagepapir

Svanemærket bagepapir indeholder ikke flourstoffer, som kan være tilsat andre typer bagepapirer for at gøre det fedtafvisende. 

Fra bagepapiret kan fluorstofferne vandre over i maden og ende i din krop, hvor de er under mistanke for at påvirke dit immunforsvar, forstyrre din hormonbalance og øge risikoen for kræft. 

Hvilket tilbehør er godt til laks i ovn?

Det er kun din egen (eller dine gæsters) smag, der sætter grænser for, hvad du kan servere til laks i ovn. Laver du laksepakker, har du grøntsagerne på plads og kan evt. supplere med en sprød salat, ris, nye kartofler eller en cremet pasta.

Det giver en god balance i måltidet at have både lidt sprødt og knasende til den bløde laks, fx nogle friske eller let svitsede grøntsager samt lidt syrligt (fx lidt citron, kapers eller en syrlig sauce eller dip) som modvægt til laksens fede smag. 

Da laks i sig selv er relativ kalorietung, så supplér gerne med en masse grøntsager, hvis du vil have et måltid i god ernæringsmæssig balance. Ud over salater eller svitsede, bagte eller dampede grøntsager, kan du også vælge at spise fx blomkålsris (groftrevet blomkål, som du overhælder med kogende vand eller svitser let på panden) eller squashpasta til din laks i ovn.

Du kan få masser af inspiration til sundt og lækker tilbehør til laks i ovn i vores lakse-opskrifter herunder.

 

Hvilken sauce er god til laks i ovn?

Laks er så saftig i sig selv, at en sauce ikke er absolut nødvendig for at få laksen til at glide ned – især ikke hvis dit tilbehør også er lidt saftigt i det. Laver du laksepakker, vil saften fra pakken i sig selv udgøre en fin “sauce”. 

Men ellers er det typisk lyse, syrlige saucer som fx citron-sauce eller hollandaise sauce, der klæder laksen godt. 

Et andet godt bud er at lave en rørt kold sauce/dip af fx græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche blandet med fx revet løg, hakkede friske krydderurter (fx dild, purløg, citronmelisse eller persille) og krydret med salt, peber, karry eller chili. 

Opskrift: Lækker og kalorielet hollandaise-sauce

Opskrift: Sauce verte – også god til laks!

Hvor længe kan rester fra laks i ovn holde sig i køleskabet?

Rester fra laks i ovn kan holde sig 1-2 dage i køleskab. Holdbarheden afhænger kraftigt af, hvor længe laksen i første omgang har stået fremme på spisebordet, før den blev sat på køl.

Så pak din lakse-rest ind og sæt den i køleskabet så hurtigt som muligt – så burde den kunne holde sig i to dage.

 

Hvad kan man bruge lakse-rester til?

Fortvivl ikke, hvis du har haft en hel lakseside i ovnen og har en rest til overs. Der er masser af gode ting, du kan bruge bagt laks til. Her er lidt inspiration:

  • Pasta med laks – skøn aftensmad til dagen efter. Skal det være nemt, kan du bare vende den varme, kogte pasta med dine lakserester, et skvæt olivenolie, salt, peber og lidt parmesan eller en skefuld pesto - evt. suppleret med overskårne cherrytomater og et drys friske krydderurter. 
    Opskrift: Pasta med laks
  • Omelet med laks – helt oplagt til både morgen, middag og aften. Røget laks er en favorit i omelet, men har du en rest bagt laks til overs, er den også fin i omelet. Svits lidt grøntsager, fx hakket løg og stykker af frisk asparges, på panden, pisk et par æg med salt og peber, hæld dem over grøntsagerne, pluk laksen i bidder og drys den over æggemassen. Steg gylden på begge sider – og spis!
  • Laksesalat – en rest laks er perfekt i laksesalat. Lav enten en cremet laksesalat til at putte i sandwich eller på rugbrød eller en mættende, sprød salat med fx snittet kål, lidt løg, bønner og en god dressing. Lavede du en kold yoghurt-dip til din laks i ovn, kan du snildt bruge resterne fra den også: Bland laksen ned i dippen sammen med lidt friskhakket rødløg og lidt snittet asparges eller grønne ærter – og vupti: Du har en lækker laksesalat.
    Opskrift: Salat med laks og spidskål


Hvor mange kalorier er der i laks?

Laks er en fed fisk, og den hører derfor heller ikke til i den lette, når det kommer til kalorier. Kalorie-indholdet vil variere fra fisk til fisk, men generelt har målinger vist, at opdrættede laks rummer op mod dobbelt så mange kalorier som vildlaks, fordi de vilde laks er mindre fede end dambrugslaksene. 

DTU Fødevareinstituttet opgør således kalorieindhold i opdrættet atlanterhavslaks til 228 kalorier pr. 100 g laks, mens det er nede på 159 kalorier pr. 100 g for vild atlanterhavslaks.

Til sammenligning er der 38 kalorier i gulerod og 545 kalorier i mælkechokolade.

Herunder kan du se, hvor mange kalorier der omtrent er i forskellige stykker laks. Kalorietallene her gælder for opdrættet atlanterhavslaks, som er det, der bliver solgt mest af herhjemme.

Så mange kalorier er der i laks – forskellige størrelser laksestykker
Kalorier i laks

Der er ca. 228 kalorier i 100 gram opdrættet laks. Her kan du se, hvor mange kalorier der omtrent er i forskellige størrelse laksestykker. En standard portions-udskåret laksefilet er på ca. 110 g = 250 kcal.


50 kalorier = 22 gram laks.  100 kalorier = 44 gram laks.  150 kalorier = 66 gram laks.  250 kalorier = 110 gram laks.  500 kalorier = 220 gram laks.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet – data for rå, opdrættet atlanterhavslaks

Er laks i ovn sundt?

JA! Selvom laks hører til i den tunge ende af kalorie-skalaen, er hvert eneste gram spækket med sundhed – oven i købet sundhed, som det kan være svært at få fra andre kilder.

Det er især laksens høje indhold af omega-3-fedtsyrer, særligt n-3-fedtsyrerne DHA og EPA, der gør laksen til et sikker hit på sundhedsskalaen. Disse omega-3-fedtsyrer finder du først og fremmest i fede fisk som laks, sild og makrel, og de er voldsomt gavnlige for bl.a. vores hjerte-kar-system og hjerne. 

Samtidig er laks rig på D-vitamin, som mange af os mangler i vinterhalvåret, ligesom laks har en antiinflammatorisk effekt i kroppen og fremmer en god tarmflora.

LÆS OGSÅ: Derfor er laks så sundt

Hvilken laks er sundest?

Hvis du går efter at få mest mulig sundhed, skal du så gå efter vildlaks eller opdrættede laks? Og betyder det noget for sundheden, om din laks er frossen?

Opdrættede laks har generelt et markant højere fedtindhold end vildlaks. Det er dog ikke ensbetydende med, at de også er sundere end deres slankere vilde artsfæller. 

Målinger har fx vist, at D-vitamin-indholdet – gram for gram – er højere i vildlaks end i laks fra dambrug. Og når det gælder fedtfordelingen i laks, har vildlaks også en større andel af de særligt sunde omega-3-fedtsyrer som DHA og EPA i forhold til fx omega-6-fedtsyrer, som de fleste af os får rigeligt af i forvejen. Men da vildlaks generelt indeholder mindre fedt, vil du typisk få mere DHA og EPA i 100 g dambrugslaks end i 100 g vildlaks – du får bare en større andel af andre fedtsyrer med i købet. 

Målinger af laks' næringsindhold varierer dog meget – især når det gælder vildlaks, da deres indhold af såvel fedtsyrer som vitaminer og mineraler varierer fra fisk til fisk, alt efter hvor og hvor længe den har levet, og hvad den har spist. 

Men generelt får du færre kalorier og fedt i vildlaks, men til gengæld lidt mere protein og D-vitamin. Hvis du køber vildlaks, så vælg MSC-mærket fisk, hvis du vil være sikker på, at laksen er fanget bæredygtigt.

Når det gælder frossen kontra fersk laks, er frossen fisk lige så sund som den ferske. 

Hvad med giftstoffer i laks?

Når vi snakker giftstoffer i fisk, er det især tungmetaller (særligt kviksølv) og dioxin og PCB, du skal være obs på. Du behøver dog ikke at undvære laks i ovn på menuen, hvis du er bekymret for disse stoffer.

Tungmetaller er først og fremmest et problem for de store rovfisk som tun, hajer og sværdfisk og ikke noget, der findes i laks i bekymrende stor mængde – uanset hvor de er fanget eller opdrættet.

Dioxin og PCB kan derimod godt være et problem for lakse-elskere, da det er miljøgifte, der ophobes i fiskenes fedtvæv. Og det har de fede laks som bekendt en del af. Laksen optager giften gennem sin føde – for laksens vedkommende småfisk og krebsdyr – og jo længere laksen lever (og jo større den dermed er), jo mere gift kan den nå at ophobe.

Hidtil er det herhjemme kun vilde laks fanget i Østersøen, der har haft betænkeligt høje koncentrationer dioxin. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen da også, at gravide, ammende og fødedygtige kvinder højst spiser Østersø-laks en gang om måneden, mens andre kun bør spise Østersø-laks 2 gange om måneden.

Der er ikke målt for høje dioxin-niveauer i vildlaks fanget i andre havområder eller i opdrættede laks.

Læs mere om dioxin i fisk hos Fødevarestyrelsen

Opskrifter med laks i ovn

Her har vi samlet vores bedste opskrifter på laks i ovn. Vi garanterer, at både smagen og sundheden er i top i alle opskrifter. Velbekomme!

 
Laks i ovn med grønsager - laks en papilotte
Laks en papilotte

Saftige pakker med laks og grøntsager

© wichmann+bendtsen

Laks i ovn – en papilotte – med grøntsager

Her er lakse-stykker pakket ind i bagepapir sammen med blandt andet asparges, blomkål og citron og derefter bagt og serveret i lækre portionsanrettede pakker fulde af saft og smag.

➡️ Find opskriften her


 
Laks i ovn med grønkål
Bagt laks med grønkål

Lækkert måltid på 30 minutter.

© wichmann+bendtsen

Laks i ovn med grønkål

Her er den saftige laks i ovn serveret med hvidløgs-stegt grønkål, som klæder laksen rigtig godt – både i farve og smag. Retten er nem, lækker og supersund!

➡️ Find opskriften her


 
Laks i ovn med brombær
Laks i ovn med brombær

Syrlig relish er god til den fede laks

Laks i ovn med brombærrelish

Her er laks i ovn piftet op med en relish af brombær og rødbede. Den syrligt-søde smag er rigtig fin til den fede fisk. Hertil en smuk og lækker salat med melon, brombær og feta.

➡️ Find opskriften her


Laks i ovn med pesto
Bagt laks med pesto

Pesto er (også) lækkert på laks!

Laks i ovn med pesto

Laksestykker uden skind er her smurt med pesto og har fået 12 min. i ovnen. Serveret med kartofler og let kogte bønner og slikærter – og et godt drys af sprødstegt parmaskinke og ristede pinjekerner.

➡️ Find opskriften her


 
Hel lakseside i ovn med pasta og krydderurter
Lakseside med krydderurter

En hel lakseside i ovn med masser af persille, dild og purløg. Lækkert!

© wichmann+bendtsen

Hel lakseside i ovn med pasta og krydderurter

Har du en hel lakseside? Så prøv denne opskrift, hvor laksen er pakket godt ind i friskhakket persille, dild og purløg. Hertil en cremet pasta med spidskål og blomkålspuré.

➡️ Find opskriften her


 
Laks i ovn med parmesan og spidskål
Laks i ovn med bolsjebeder

Smukt måltid med laks – kun 250 kcal pr. person!

© wichmann+bendtsen

Laks i ovn med spidskål og parmesan

Bolsje-rødbeder udgør et virkeligt smukt og lækkert tilbehør til denne laks i ovn, hvor der også er blancheret spidskål og høvlet parmesan til.

➡️ Find opskriften her


Laks i ovn med rodfrugtfritter
Laks i ovn med rodfrugtfritter

Styr uden frituren i denne sunde udgave af "Fish and chips".

Fish and chips i sund udgave – laks i ovn med rodfrugtfritter

Her er det sunde alternativ til den britiske hofret, fish and chips – nemlig bagt laks med peberrods-panering og pommes frites af blandede rodfrugter. 

➡️ Find opskriften her


 
Laks i ovn med blå birkes
Laks i ovn med blå birkes

Prøv at toppe din laks med birkes – det er både lækkert og sprødt.

Laks i ovn med blå birkes og pasta

Der er gang i både farver og smag i denne ret. Laksen har her fået en sprød top af blå birkes. Serveret med flot sort pasta, grøn broccoli-pesto, rødløg og dampede gulerødder. Smukt!

➡️ Find opskriften her


 
Lakseside i ovn med kartoffelsalat
Lakseside med kartoffelsalat

20 minutter i ovnen – så er laksesiden klar.

© wichmann+bendtsen

Lakseside i ovn med sommersalat

Nem opskrift på hel lakseside i ovn, som serveres med friske krydderurter og lime – og hertil en sund og sommerlig kartoffelsalat med asparges, blomkål, gulerødder og ærter. 

➡️ Find opskriften her


Laks i ovn - laksetern på spyd
Laks på spyd

Der er masser af gods i den lækre kål-salat, vi her serverer til laksen.

© wichmann+bendtsen

Laks i ovn med rødkålssalat

Gør serveringen af de klassiske laksestykker i ovn lidt festligere ved at skære dem i store bidder og sætte dem på træspyd. Servér hertil en flot og mættende salat med rødkål, spinatblade og røde linser. 

➡️ Find opskriften her


 
Laks i ovn med ærtepuré
Laks i ovn med ærter

Der er masser af ærter til denne laks – ærtepuré, kogte kikærter og ærteskud.

© Miklos Szabo

Laks i ovn med ærtepuré

Omgiv din laks med ærter! Her er laks i ovn serveret med en overraskende nem og lækker ærtepuré med mynte samt kogte kikærter. Top retten med friske ærteskud, hvis du kan få fat på dem.

➡️ Find opskriften her


 
Sesam-laks i ovn med bønnesalat
Sesam-laks i ovn

Sesamfrø giver lige laksen et ekstra pift.

Sesam-laks i ovn med powersalat

Laksen her er smurt med agavesirup og sennep og drysset med sorte sesamfrø. Den lækre powersalat byder blandt andet på edamamebønner, quinoa, avocado, mandler og rødbede.

➡️ Find opskriften her


Laks i ovn med pasta
Pasta med laks

Nem og lækker mad med laks på bare 20 minutter!

© wichmann+bendtsen

Pasta med laks, asparges og dild

En super-enkel ret, du kan lave på bare 20 min. Bag laksen i 12 min., kog pasta og asparges, og miks det hele med dild og krydderier direkte på tallerkenen. Sund og lækker hverdagsmad!

➡️ Find opskriften her


 
Laks i ovn med quinoa og asparges
Laks i ovn med quinoa

Hvad med en lækker quinoa-salat til din laksefilet?

© wichmann+bendtsen

Laks i ovn med quinoa og asparges

Både laks og quinoa er supersunde. Og serveret som her med asparges, lime og friske bær er retten en sand vitamin-bombe.

➡️ Find opskriften her


 
Grillet laks i ovn
Laks i ovn med rabarber

De syrlige rabarber er lækre sammen med laks.

© wichmann+bendtsen

Grillet laks i ovn med rabarber-topping

Når det er sæson for rabarber, så prøv at lave denne nemme og lækre rabarber-tomat-topping til din laks. Den let syrlige smag fra rabarberne passer rigtigt godt til den fede laks.

➡️ Find opskriften her


Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: