Sauce verte

10 minutter
80 kcal

Brug sauce verte, som dressing til din salat eller som topping på dit pålæg til frokost.

Sauce verte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2½ dl skyr
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ fed hvidløg
  • 1⅓ spsk. tætskåret purløg
  • 1⅓ spsk. finthakket bredbladet persille
  • 1⅓ spsk. finthakket dild
  • 1⅓ spsk. finthakket basilikum
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Rør skyr med olie, citronsaft, fintrevet hvidløg og de fire krydderurter.
  • Smag til med salt og peber.

Tips

  • Sauce verte kan serveres med knuste grønne peberkorn på toppen. Og hvis du gerne vil have den ekstra stærk, kan du smage den til med finthakket grøn chili.
  • Til asiatiske retter kan du skifte basilikum ud med koriander.