Derfor skal du spise quinoa
Quinoafrøet er fyldt med sunde stoffer. Tjek her, hvorfor du skal spise de små runde frø, hvordan du tilbereder quinoa og find masser af lækre opskrifter med quinoa.
Quinoafrøet er fyldt med sunde stoffer. Tjek her, hvorfor du skal spise de små runde frø, hvordan du tilbereder quinoa og find masser af lækre opskrifter med quinoa.
Mange af os kender quinoa som superfood. Med sit høje proteinindhold, sine mange fibre og sin sunde fedtsyreprofil er det lille frø også lidt af en sundhedssværvægter.
Her på siden kan du få svar på dine spørgsmål om quinoa: Er der gluten i? Er det sundere end ris, og hvilke fordele er der ved at spise de små frø? Få svar på alle dine spørgsmål om quinoa, inkaernes hellige korn, her.
Quinoa er et lille frø, der er kendt for at være superfood på grund af sit store indhold af fibre, protein og sin sunde fedtsyreprofil. Det gavner både mæthed og fordøjelsen godt at spise de små frø.
Quinoa er først blevet populært i Norden inden for det senest årti, selvom det har været dyrket i mange tusinde år i over 4.000 meters højde i Andesbjergene. I de sydamerikanske bjerglandskaber har det nemlig altid været en vigtig proteinkilde.
Det er nemt at tilberede quinoa, og de sunde, glutenfri og proteinrige frø er en perfekt erstatning for både ris og pasta. Du kan også tilføje quinoa til salater for at få dem til at mætte mere.
Quinoa skal koges i forholdet 1:2 – dvs. 1 dl quinoa til 2 dl vand. Derudover skal der tilsættes salt.
Skyl quinoafrøene i koldt vand i en sigte eller i en skål. Rør godt rundt imens, og hæld så vandet fra.
Bliv ved med at skylle, indtil vandet er klart
Det er vigtigt at skylle quinoa, inden du koger dem, da frøene er dækket af stoffet saponin.
Saponiner er et bitterstof, der beskytter frøene mod insekter og fugle, og det er hverken sundt eller velsmagene.
Man kan få hvid, rød og sort quinoa. Den største forskel er farven, som kan skabe forskellige udtryk, når du bruger det i maden.
Der er ikke den store ernæringsmæssige forskel mellem de forskellige typer af quinoa. Den hvide er dog afskallet og indeholder derfor mindre kostfibre end den mørke.
Smagsmæssigt er der heller ikke den store varation. De forskellige typer smager alle mildt, men samtidig let bittert, og derfor er de perfekte i salater eller som erstatning for ris eller pasta.
Ja, det er sundt at spise quinoa – det lille frø indeholder nemlig mange fibre, har et højt proteinindhold og en sund fedtsyreprofil.
Her kan du læse 6 gode grunde til at spise det lille superfrø.
Quinoa kan være et godt alternativ til ris. Frøene indeholder nemlig mange flere fibre end almindelige ris. Det gavner både mæthed og fordøjelse.
Der er lidt forskel i kalorieindholdet mellem ris og quinoa afhængigt af, hvilke ris du vælger, men generelt er kalorieindholdet nogenlunde ens, til gengæld er blodsukkerpåvirkningen lavere, efter en portion quinoa, og du får meget mere næring for pengene.
Her har vi samlet vores bedste opskrifter med quinoa. Vi garanterer, at både smagen og sundheden er i top i alle opskrifter. Velbekomme!
Salat med quinoa, kylling, avocado og tomat. fyldt med proteiner og egner sig derfor perfekt som eftertræningsmåltid.
Prøv I FORMs spicy dahl – en virkelig nem, sund og billig måde at få vegetarisk mad på, og så smager den bare fantastisk.
Er du til mad, der er varm, vitaminrig og velsmagende? Denne vegetariske one pot er fyldt med grønsager og mættende linser. Den er supernem at bikse sammen og let at rydde op efter. Velbekomme!
En nem og frisk salat med quinoa, som især egner sig godt til madpakken eller som tilbehør til retter med varme krydderier.
Hvis du også er helt tosset med boller i karry, så prøv denne udgave. Her har vi byttet de hvide ris ud med sort quinoa, så retten bliver sundere.
En nem og proteinrig ret du hurtigt kan bikse sammen til frokost eller aftensmad.
Hvis du gerne vil skære ned på dit kødforbrug, skal du prøve disse lækre, fyldte auberginer med frisk tomatsalat til.
En quinoasalat fyldt med farver, der hurtigt lyser middagsbordet op i hverdagen.
En bowl med den perfekte kombination af det søde, salte, syrlige, sprøde og cremede. Velbekomme.
Hvem elsker ikke en god, lækker mysli? Og den her er udover at være sund, også rig på magnesium og kalcium.
Skru op for farverne med quinoagrød med blåbær, og hold vinterens mørke og kulde langt væk.