Bagt laks med sommersalat

30 minutter
349 kcal

Bagt laks med krydderurter og sommerlig kartoffelsalat med radiser og asparges.

Bagt laks med sommersalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Salaten

  • 4 små nye, kogte kartofler
  • Havsalt
  • 4 grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • ½ forskellige salathoveder
  • 2 nye gulerødder
  • 2 radiser
  • ¼ blomkål
  • ½ dl nybælgede ærter
  • ¼ håndfuld ærteskud
  • Karse

Dressing

  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • ¼ spsk. dijonsennep
  • ¼ spsk. akaciehonning
  • Havsalt og kværnet sort peber

Fisken

  • ¼ lakseside med skind uden ben, svarende til ca. 800 g
  • Havsalt
  • ¼ bundt frisk kørvel
  • ¼ håndfuld karse
  • 1 lime eller 2 citroner

Sådan gør du

  • Halver de afkølede, kogte kartofler.
  • Knæk enderne af aspargesene, skær til, og læg dem i en skål. Dryp med lidt rapsolie, drys med salt, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter 1 minut, lad dem afkøle, og halver – på langs.
  • Gør salaterne i stand, og anret dem på et stort fad sammen med halve gulerødder og radiser, blomkål skåret i ultrafine skiver, kartofler, asparges, ærter, ærteskud og karse.
  • Dryp med 8 spsk. dressing lige inden servering.
  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og bag ved 200 grader i 20 minutter.
  • Anret med kørvel, karse og lime.

LÆS OGSÅ: Det gør sommertid ved kroppen