© wichmann+bendtsen

Bagt laks med sommersalat

Bagt laks med krydderurter og sommerlig kartoffelsalat med radiser og asparges.

Bagt laks med sommersalat

8 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Salaten

16 små nye, kogte kartofler

Havsalt

16 grønne asparges

Koldpresset rapsolie

2 forskellige salathoveder

8 nye gulerødder

8 radiser

1 blomkål

2 dl nybælgede ærter

1 håndfuld ærteskud

Karse

Dressing

2 dl ekstra jomfruolivenolie

½ dl hvidvinseddike

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. akaciehonning

Havsalt og kværnet sort peber

Fisken

1 lakseside med skind uden ben, svarende til ca. 800 g

Havsalt

1 bundt frisk kørvel

1 håndfuld karse

4 lime eller 2 citroner

Sådan gør du

  • Halver de afkølede, kogte kartofler.
  • Knæk enderne af aspargesene, skær til, og læg dem i en skål. Dryp med lidt rapsolie, drys med salt, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter 1 minut, lad dem afkøle, og halver – på langs.
  • Gør salaterne i stand, og anret dem på et stort fad sammen med halve gulerødder og radiser, blomkål skåret i ultrafine skiver, kartofler, asparges, ærter, ærteskud og karse.
  • Dryp med 8 spsk. dressing lige inden servering.
  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og bag ved 200 grader i 20 minutter.
  • Anret med kørvel, karse og lime.

LÆS OGSÅ: Det gør sommertid ved kroppen

næringsindhold pr. person

Energi: 349 kcal

Protein: 23,4 g

Fedt: 19,1 g

Kulhydrat: 24,4 g

Kostfibre: 5,9 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: