Bagt laks med sommersalat

30 minutter
349 kcal

Bagt laks med krydderurter og sommerlig kartoffelsalat med radiser og asparges.

Bagt laks med sommersalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Salaten

  • 4 små nye, kogte kartofler
  • Havsalt
  • 4 grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • ½ forskellige salathoveder
  • 2 nye gulerødder
  • 2 radiser
  • ¼ blomkål
  • ½ dl nybælgede ærter
  • ¼ håndfuld ærteskud
  • Karse

Dressing

  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • ¼ spsk. dijonsennep
  • ¼ spsk. akaciehonning
  • Havsalt og kværnet sort peber

Fisken

  • ¼ lakseside med skind uden ben, svarende til ca. 800 g
  • Havsalt
  • ¼ bundt frisk kørvel
  • ¼ håndfuld karse
  • 1 lime eller 2 citroner

Sådan gør du

  • Halver de afkølede, kogte kartofler.

  • Knæk enderne af aspargesene, skær til, og læg dem i en skål. Dryp med lidt rapsolie, drys med salt, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter 1 minut, lad dem afkøle, og halver – på langs.

  • Gør salaterne i stand, og anret dem på et stort fad sammen med halve gulerødder og radiser, blomkål skåret i ultrafine skiver, kartofler, asparges, ærter, ærteskud og karse.

  • Dryp med 8 spsk. dressing lige inden servering.

  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og bag ved 200 grader i 20 minutter.

  • Anret med kørvel, karse og lime.

LÆS OGSÅ: Det gør sommertid ved kroppen


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background