© wichmann+bendtsen

Bagt laks med sommersalat

Bagt laks med krydderurter og sommerlig kartoffelsalat med radiser og asparges.

29. juni 2016 af madskribent Anne Larsen og ernæringsekspert Martin Kreutzer ·

8 pers.

Salaten

16 små nye, kogte kartofler
Havsalt
16 grønne asparges
Koldpresset rapsolie
2 forskellige salathoveder
8 nye gulerødder
8 radiser
1 blomkål
2 dl nybælgede ærter
1 håndfuld ærteskud
Karse

LÆS OGSÅ: Sådan laver du perfekt laks i ovn

Dressing

2 dl ekstra jomfruolivenolie
0,5 dl hvidvinseddike
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. akaciehonning
Havsalt og kværnet sort peber


Fisken

1 lakseside med skind uden ben, svarende til ca. 800 g
Havsalt
1 bundt frisk kørvel
1 håndfuld karse
4 lime eller 2 citroner


LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood

Sådan gør du

  • Halver de afkølede, kogte kartofler.
  • Knæk enderne af aspargesene, skær til, og læg dem i en skål. Dryp med lidt rapsolie, drys med salt, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter 1 minut, lad dem afkøle, og halver – på langs.
  • Gør salaterne i stand, og anret dem på et stort fad sammen med halve gulerødder og radiser, blomkål skåret i ultrafine skiver, kartofler, asparges, ærter, ærteskud og karse.
  • Dryp med 8 spsk. dressing lige inden servering.
  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og bag ved 200 grader i 20 minutter.
  • Anret med kørvel, karse og lime.

LÆS OGSÅ: Det gør sommertid ved kroppen

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: