Derfor skal du spise laks
Den fede fisk egner sig til alle dagens måltider, og så strutter den af vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer. Se her, hvor stor en forskel laks kan gøre for din sundhed.
Den fede fisk egner sig til alle dagens måltider, og så strutter den af vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer. Se her, hvor stor en forskel laks kan gøre for din sundhed.
Hvad er laks godt for, hvordan opbevarer og tilbereder du den bedst? I denne artikel besvarer vi en række spørgsmål om laksen, så du kan få det allerbedste ud af den sunde, fede fisk.
Jo, jo laks er sundt, men hvorfor egentlig? Nedenfor kan du i vores tabel se næringsindholdet i 100 gram laks.
Laks er rig på D-vitamin, ligesom andre fede fisk, og de fleste af os mangler D-vitamin efter en lang vinter. D-vitamin er vigtigt for vores immunforsvar, knogler, muskler, nerver og kredsløb.
For at have et sundt hjerte, er det vigtigt at spise sundt. Og de gode fedtstoffer - nemlig det umættede fedt - er kost for hjertet. Laks er rig på umættet Omega-3 fedtsyrer og andre gode næringsstoffer, og derfor er det godt at tænke ind i kosten.
Proteiner er der masser af i laks. Proteinerne hjælper dig med at holde dig mæt og genopbygger musklerne, efter at du har trænet.
Friskheden på laks kan du vurdere med dine sanser. Øjnene på laksen skal være klare, gællerne skal være blodrøde, og lugten skal være frisk.
Fersk laks skal opbevares så køligt som overhovedet muligt og tilberedes samme dag, som det er købt. I de fleste køleskabe er der koldest på den nederste hylde.
Tilberedt laks skal opbevares i køleskabet, hvor det kan holde sig 1-2 dage.
Du kan sagtens fryse laks ned. Fisken kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren. Den skal optøs langsomt i køleskabet. Vi anbefaler ikke, at du genindfryser laks, der allerede har været frosset.
At give en sund og blodsukkerstabiliserende start på dagen. Spis laksen sammen med æg og grøntsager.
At blive hakket til fars og blive brugt til fiskefrikadeller, burger og postej.
At erstatte kød i fx lasagne, brændende kærlighed, tærter og wokretter
Og selvfølgelig egner laks sig også til at spise som et stykke i sig selv med masser af grønt ved siden af.
Mange af os er for hårde ved laksen. Hvis du vil undgå, at den bliver tør og trist, så hold temperaturen lav. Omkring 120 grader i 25 minutter.
Dioxiner er desværre en del af pakken, når man spiser fede fisk, fordi verdenshavene er forurenede. Fjerner du skindet, slipper du dog for en del af de uheldige stoffer.
Laksen er super sund, smager fantastisk, og så kan den tilmed spises morgen, middag og aften. Mangler du inspiration til gode lakse-opskrifter, så har vi her samlet I FORMs mest populære opskrifter med laks, så du kan nyde den fede fisk til et hvert måltid.
Lav lækker morgenmadsomelet med laks, spinat og brøndkarse. Se her hvordan. ➡️ Gå til opskrift
Lav lynhurtig morgenmad på kun 10 minutter med æg, spinat og laks. ➡️ Gå til opskrift
Få den bedste start på dagen med en mættende og nærende rødebedeomelet med laks. ➡️ Gå til opskrift
Glem alt om kedelige rugbrødsmadder. Denne glutenfrie wrap med laks er både nem og lækker at spise til frokost. ➡️ Gå til opskrift
Frisk og sund sandwich med laks - perfekt til frokostpausen. ➡️ Gå til opskrift
Hvem siger en salat skal være tør og kedelig? Prøv denne skønne lakse-salat ➡️ Gå til opskrift
Fiskedag? Server en velsmagende laks med lækkert tilbehør på bare 20 minutter. ➡️ Gå til opskrift
Hvis du mere er til laks i ovn, burde du prøve denne ovnbagte laks med en farverig rødkålsråkost. Den kan serveres på under 30 minutter. Velbekomme. ➡️ Gå til opskrift
Elsker du også mexicansk mad? Hvorfor ikke tilføje laks i dine tacos? Find opskriften her. ➡️ Gå til opskrift