squash-pasta med tomatsovs
Squash-pasta

Med en spiralizer kan du forvandle squash til grøntsagsspaghetti, der er langt sundere end den traditionelle slags. 

Squash-pasta sparer dig for mange kalorier

Du behøver ikke skippe pastaen, hvis du gerne vil smide et par kilo. Hvis du blot bytter den traditionelle pasta ud med squash-pasta, kan du nyde alle dine favoritretter og samtidig spare kalorier.

29. maj 2018 af Anne-Cathrine Stærke

Pasta smager fantastisk og kan varieres i det uendelige. Særligt i travle børnefamilier er det fristende at ty til den italienske spise, som er nem at tilberede og et hit hos de fleste børn. Hvis du gerne vil tabe et par kilo, er de gyldne skruer og penne dog ikke din bedste allierede. Men hvis du bytter den traditionelle pasta ud med squash-pasta, kan du spare kalorier og stadig nyde alle dine yndlingsretter.

Squash-pasta versus almindelig pasta

Den helt store årsag til, at du skal vælge squash-pasta fremfor almindelig pasta er, at der er langt færre kalorier i squash. I 100 g traditionel, kogt pasta er der 129 kcal mod kun 17 kcal i en tilsvarende mængde squash-pasta. Du sparer derfor hele 112 kcal pr. 100 g ved at vælge squash-pasta frem for traditionel pasta. 

Tab 1 kg om måneden med squash-pasta 

Den store forskel i kalorieindholdet skyldes især, at der er mange flere kulhydrater i pasta. I 100 g kogt pasta får du 27 g kulhydrater, mens der kun er 2,6 g i 100 g squash. Du sparer derfor dig selv for en masse kulhydrater ved at vælge squash-pasta. 

De fleste kommer nemt op på at spise 200 gram pasta til aftensmad. Hvis du spiser den mængde pasta eller anden type stivelse som ris og kartofler hver dag, kan du faktisk ved at skifte til squash-pasta opnå en kaloriebesparelse, der gør, at du taber 1 kg fedt om måneden. 

Et bjerg af squash-pasta

Se her, hvor meget squash-pasta du kan spise for det samme antal kalorier, som der er i en almindelig portion pasta. Vi kan godt afsløre, at det er virkelig meget!

Squash-pasta har flere næringsstoffer

Udover at du sparer kalorier og kulhydrater, så får du også flere næringsstoffer, når du vælger squash-pasta fremfor traditionel pasta. Squashen indeholder nemlig både lidt A-vitamin og C-vitamin samt mere folat og kalium. Endnu en fordel ved at vælge squash-pasta er, at du lettere kommer op på de anbefalede seks stykker frugt og grønt dagligt.

Tip: Hvis du vil have ekstra mæthed, kan du evt. blande din grøntsagsspaghetti med fuldkornspasta.

Næringsindhold i 100 g. squash-pasta

Kalorier i squash-pasta 17 kcal
Proteiner i squash-pasta 1,7 g.
Kulhydrater i squash-pasta 2,6 g.
Kostfibre i squash-pasta 1,2 g.
Fedt i squash-pasta 0,2 g.

Hvordan laver man squash-pasta?

En spiralizer er din bedste ven, når du skal lave squash-pasta. Med det lille køkkenredskab i hånden kan du nemt trylle squash og andre grøntsager som gulerod og rødbede om til sund grøntsagsspaghetti. 

Kan man fryse squash-pasta?

Hvis du har været lidt for ivrig med din spiralizer og fået lavet for meget squash-pasta, kan du godt fryse det overskydende ned. Den frosne squash-pasta vil dog være ret vandet, når den bliver optøet, så du skal huske at dræne det inden brug. Selvom du godt kan fryse squash-pasta, er frisk squash uden tvivl at foretrække. 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: