Laks og grønt i fad

30 minutter
550 kcal

Nogle gange skal det bare være nemt og hurtigt at lave aftensmad. Her får du opskriften på ovnbagt laks i selskab med spidskål og porrer. Alt sammen i ét fad. Velbekomme!

Laks og grønt i fad

TIP! Du kan sagtens bruge hellefisk, torsk eller sej i stedet for laks. Spidskål kan erstattes af spinat eller grønkål.

© wichmann+bendtsen

Laks og grønt i fad

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 75 g mascarpone
  • 1 dl minimælk
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 300 g laks med skind
  • ½ lille spidskål
  • 1 porrer
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ citron, øko

Sådan laver du laks med grønt i fad

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Pisk mascarpone, mælk, salt og peber sammen, og hæld det i et ovnfast fad.
  • Skær laksen ud i 4 bøffer, skær porrerne i skiver, fjern stilken fra spidskålen, og skær den ud i fire både. Fordel porrer, spidskål og laks i fadet.
  • Pensl spidskålen med olie. Skær citronen over, og pres lidt af saften fra den ene halvdel ud over laksen. Skær den anden halvdel i skiver, og læg i fadet.
  • Bag det hele i ovnen i ca. 25 min.

TIP! Du kan let give retten et ekstra pift med et bundt friske krydderurter.