Laks og grønt i fad
TIP!

Du kan sagtens bruge hellefisk, torsk eller sej i stedet for laks. Spidskål kan erstattes af spinat eller grønkål.

© wichmann+bendtsen

Laks og grønt i fad

Nogle gange skal det bare være nemt og hurtigt at lave aftensmad. Her får du opskriften på ovnbagt laks i selskab med spidskål og porrer. Alt sammen i ét fad. Velbekomme!

25. januar 2021 af Signe Moesby Leth

Laks og grønt i fad

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 35 minutter

INGREDIENSER

150 g mascarpone

2 dl minimælk

1/2 tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

600 g laks med skind

1 lille spidskål

2 porrer

1⁄2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 citron, øko

Sådan laver du laks med grønt i fad

  • Varm ovnen op til 200 gr. 
  • Pisk mascarpone, mælk, salt og peber sammen, og hæld det i et ovnfast fad. 
  • Skær laksen ud i 4 bøffer, skær porrerne i skiver, fjern stilken fra spidskålen, og skær den ud i fire både. Fordel porrer, spidskål og laks i fadet. 
  • Pensl spidskålen med olie. Skær citronen over, og pres lidt af saften fra den ene halvdel ud over laksen. Skær den anden halvdel i skiver, og læg i fadet. 
  • Bag det hele i ovnen i ca. 25 min.

TIP! Du kan let give retten et ekstra pift med et bundt friske krydderurter.

Næringsindhold pr. person i laks med grønt i fad:

Energi: 550 kcal

Protein: 37 g

Fedt: 37 g

Kulhydrat: 21 g

Kostfibre: 5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: