Laks og grønt i fad

30 minutter
550 kcal

Nogle gange skal det bare være nemt og hurtigt at lave aftensmad. Her får du opskriften på ovnbagt laks i selskab med spidskål og porrer. Alt sammen i ét fad. Velbekomme!

Laks og grønt i fad

TIP! Du kan sagtens bruge hellefisk, torsk eller sej i stedet for laks. Spidskål kan erstattes af spinat eller grønkål.

© wichmann+bendtsen

Laks og grønt i fad

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 75 g mascarpone
  • 1 dl minimælk
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 300 g laks med skind
  • ½ lille spidskål
  • 1 porrer
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ citron, øko

Sådan laver du laks med grønt i fad

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Pisk mascarpone, mælk, salt og peber sammen, og hæld det i et ovnfast fad.
  • Skær laksen ud i 4 bøffer, skær porrerne i skiver, fjern stilken fra spidskålen, og skær den ud i fire både. Fordel porrer, spidskål og laks i fadet.
  • Pensl spidskålen med olie. Skær citronen over, og pres lidt af saften fra den ene halvdel ud over laksen. Skær den anden halvdel i skiver, og læg i fadet.
  • Bag det hele i ovnen i ca. 25 min.

Tjek I FORM for flere lakseopskrifter.

TIP! Du kan let give retten et ekstra pift med et bundt friske krydderurter.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background