Red dine madrester
Vi kan alle gøre en kæmpe forskel for kloden. I dag. Uden at give afkald på noget som helst. Vi skal bare smide mindre mad ud.
Vi kan alle gøre en kæmpe forskel for kloden. I dag. Uden at give afkald på noget som helst. Vi skal bare smide mindre mad ud.
Produktionen af fødevarer kræver ofte både transport, brug af maskiner, opvarmning af drivhuse, gødning og foder, og det koster i CO2 regnskabet. Meget endda. Så ved at udnytte den mad, du får købt og lavet fuldt ud, så kan du gøre kloden en stor tjeneste ved at mindske madspild.
Vi har spurgt jer læsere, hvad I smider mest ud af. I er generelt rigtigt gode til at få spist rub og stub. Det, der oftest ryger i skraldespanden, er brød og grøntsager.
Vi har udvalgt de bedste tips – både fra os og jer selv – og vores favoritopskrifter med kødrester, brune bananer, slatne rodfrugter, tørt brød mv. Værsgo!
Bugner din grøntsagsskuffe af slatten broccoli eller rodfrugter, der synger på sidste vers? Eller er dit køleskab fyldt med rester af tilberedt kylling? Måske er brødskuffen ved at flyde over med fx pitabrød? Så har vi fundet en række opskrifter til dig, der kan forvandle disse glemte madrester til lækre retter.
Og selvfølgelig skal de brune bananer ikke snydes for en tur. Overmodne bananer er sjældent lækre at sætte tænderne i, men geniale i bagværk, hvor de kan erstatte behovet for sukker.
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 6/2022