Laks i ovn med bagte rodfrugter

30 minutter
623 kcal

Prøv vores lækre opskrift på laks i ovn med bagte rodfrugter. Den smager himmelsk og giver dig masser af fibre og sunde fedtsyrer.

Bagt laks med rodfrugter

NEM OG HURTIG AFTENSMAD – laks i ovn med bagte rodfrugter.

© wichmann+bendtsen

Laks i ovn med bagte rodfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g rødbede
  • 250 g pastinak
  • 350 g gulerod
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 store laksefiletter
  • Citron, saften
  • 1 dl græsk yoghurt, 2 %
  • 2 spsk. basilikumpesto
  • Evt. frisk timian

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Skræl og skær rodfrugter i små tern. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
  • Put rodfrugterne i ovnen.
  • Kom lidt citronsaft, salt og peber på laksestykkerne.
  • Put laksen i ovnen, når rodfrugterne har været der i mindst 10 min. Skru ned til 175 gr. Bag begge dele 15 min. yderligere.
  • Rør imens resten af saften fra citronen, græsk yoghurt, pesto, salt og peber sammen til en dip. Servér til fisken og rodfrugterne, og drys evt. med lidt frisk timian.

Læs også: Sådan laver du perfekte jordskokker i ovn

TIP! Pesto kan udskiftes med en sauce tatar for variationens skyld.

TIP! Ja, man får lyst til at kaste sig glubsk over denne ret. Men tag dig endelig god tid til at nyde maden, så når du at registrere, at du er mæt, før du får spist for meget.